Medijska abeceda – radionice za djecu i edukativne brošure za različite uzraste

19. svibnja 2022.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pokrenula je u 2021. godini program Medijska abeceda koji se provodi u obliku zabavnih radionica medijske i informacijske pismenosti prilagođenih učenicima nižih razreda osnovne škole. Ovaj program nastavak je na dugogodišnji program informacijskog opismenjavanja učenika te je proširen i na medijsku pismenost. Cilj programa je djeci osvijestiti raznolikost sadržaja koji postoji u online svijetu te ih podučiti analiziranju i kvalitetnom pretraživanju informacija.

U okviru programa kreirane su edukativne brošure za različite uzraste – za djecu, ali i za starije osobe. Dijelit će se prilikom održavanja knjižničnih programa, a preuzeti ih možete i u digitalnom obliku:

Medijska abeceda : edukativna brošura za djecu

Hej znas li tko si online : edukativna brošura za učenike 7. i 8. Razreda

Tehnologija nije bauk : informacijska tehnologija i osobe starije životne dobi

Zastupljene teme su: Online komunikacija / Govor mržnje / Digitalni trag / Umjerenost s medijima / Pretraživanje informacija / Primjeri lažnih i istinitih informacija / Primjeri korisnih izvora informacija – digitalni i tiskani

Medijska pismenost ne podrazumijeva samo znanje potrebno za korištenja različitih medija, već i sposobnost vrednovanja, kritičkog promišljanja kao i sigurnost prilikom pretraživanja informacija i komunikacije. U projektu Medijska abeceda, koji podupire Agencija za elektroničke medije, odvijat će se radionice i dijeliti edukativne brošure s ciljem da korisnici steknu ili usavrše vještine medijske pismenosti.

Ako ste zainteresirani za provedbu radionica u odgojno-obrazovnim ustanovama, javite nam se: djecji@knjiznica-koprivnica.hr  ili pozivom na 622 363 (106).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice