TEDx

Velike ideje u malom gradu! Od svibnja 2013. godine Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dio je velike TED zajednice. Knjižnica kao ustanova koja, između ostalog, osigurava pristup znanju i informacijama, organizacijom TEDxKoprivnicaLibrary događaja podržala je i vrijedne ideje te omogućila njihovo širenje.

Pokazalo se da se i u malom gradu kao što je Koprivnica mogu uspješno širiti velike ideje. Nadamo se da će naši govornici i njihove ideje inspirirati posjetitelje događanja te da će ih potaknuti na razmišljanje i djelovanje.

TEDx Knjižnica Koprivnica

Velike ideje u malom gradu

TED, neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja, započela je s radom kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji prije 30 godina te s vremenom narasla u globalnu organizaciju. Na TED-u vodeći svjetski mislioci i stručnjaci održavaju govor svog života u 18 minuta. Govori su kasnije dostupni besplatno na www.ted.com. Među poznatijim TED govornicima bili su Al Gore, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende i bivši britanski premijer Gordon Brown. Dva glavna TED događanja održavaju se svake godine: TED konferencija se održava svakog proljeća u Long Beachu, Kalifornija (uz paralelnu konferenciju TEDActive u Palm Springsu), a TEDGlobal održava svakog ljeta u Edinburghu u Škotskoj. 

TEDx Knjižnica Koprivnica

Kako bi širila vrijedne ideje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dobila je licencu za održavanje TEDx događanja pod nazivom TEDxKoprivnicaLibrary gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja koji ima cilj zbližiti ljude kako bi dijelili iskustva u TED-stilu. Na našim TEDxKoprivnicaLibrary događajima posjetitelji imaju priliku slušati zanimljive govore uživo, ali i gledati videozapise iz bogate baze govora održanih na TED-u. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj samostalno su organiziran

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice