Radoznalka i Radoznalko u svijetu medija

Mediji su danas sastavni dio života svake obitelji, a djeca se s njima susreću od najranije dobi. Ovim programom cilje je djeci približiti sam pojam medija te savjetovati kako ih koristiti.

Tijekom programa čita se slikovnica o medijima i medijskoj pismenosti za najmlađe u izdanju Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, djeca se upoznaju s programiranjem, igraju se igre koje pozitivno utječu na razvoj djeteta te čitamo digitalne slikovnice. Radionicu možete dogovoriti u Dječjem odjelu Knjižnice.

Savjet

Za najmlađu djecu najprikladniji medij je slikovnica, a prema preporukama američkog pedijatrijskog udruženja djeca ispod 18 mjeseci ne bi trebala koristiti uređaje s ekranima. Kod djece predškolske dobi treba voditi računa da pred ekranom ne borave više od sat vremena dnevno. Bitno je da kod prvih kontakata s digitalnim medijima roditelji zajedno s djetetom provode vrijeme za računalom jer će samo tako dijete imati korisna iskustva za njegov razvoj.

Roditelji trebaju biti dobro informirani koji su to kvalitetni sadržaji i moraju stvoriti neke smjernice za uporabu računala. U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica djeci su dostupni razni mediji, a roditelji mogu zatražiti i savjet knjižničara koji su sadržaji kvalitetni i koji su mediji prikladni za djecu prema njihovoj dobi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice