Odjel za odrasle

Odjel za odrasle nalazi se u prizemlju knjižnice i namijenjen je korisnicima starijim od 14 godina, ali vrlo rado primamo i naše najmlađe članove koji koriste usluge Dječjeg odjela.

U svojem otvorenom prostoru Odjel za odrasle ima više od 24 000 knjiga, DVD-a, stripova dok je više od 50 000 knjiga u spremištu ispod Odjela jer prostorni kapaciteti stare secesijske zgrade ne mogu smjestiti svu građu u otvorenom pristupu tj. dostupnu korisnicima. No to nije razlog da korisnici knjižnice do te građe ne mogu doći, ali moraju je naručiti kod knjižničara koji onu građu koja se nalazi u spremištu u knjižnici.

Odjel za odrasle

Česta pitanja

Kako mogu postati član Odjela za odrasle?

Vrlo jednostavno. To možete napraviti osobnim dolaskom u knjižnicu ili ispunjavanjem online obrasca.

Koliko knjiga mogu posuditi?

U Odjelu za odrasle smijete posuditi najviše 10 knjiga i 3 DVD-a na rok od mjesec dana.

Koliko dugo smijem imati knjige posuđene?

Knjige se posuđuju na rok od mjesec dana osim trenutno popularnih naslova koji imaju puno rezervacija pa se onda posuđuju na rok od 15 dana.

Što ako ne stignem pročitati knjige u roku?

Ako ih ne stignete u tom roku pročitati možete zatražiti od knjižničara produženje roka posudbe. Zahtjev za produženjem možete napraviti na više načina, a više o tome pročitajte ovdje.

Što ako u knjižnici trenutno nema knjige koju trebam?

Ako je neki od naslova jako tražen, kao korisnik knjižnice možete ga rezervirati te ćemo Vas o povratku građe pravovremeno besplatno obavijestiti mobitelom ili mailom, a kako napraviti rezervaciju provjerite ovdje. U nabavi knjiga i ostale građe trudimo se uvijek biti aktualni te u suradnji sa Službom nabave brzo nabavljamo nove naslove te su naše police uvijek pune novih knjiga.

Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja pogledajte odgovore na stranici Česta pitanja, a ako tamo ne pronađete odgovor na svoje pitanje javite nam se direktno te ćemo vrlo rado odgovoriti na svako vaše pitanje.

Zaposlenici

Kontakt

048 622 363 (kućni 107)
095 6585 432
odrasli@knjiznica-koprivnica.hr
Facebook / Instagram

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice