Bibliobus

Bibliobus («putujuća knjižnica», «knjižnica na kotačima») namijenjen je osobama koje zbog udaljenosti mjesta stanovanja ne mogu koristiti stacionirane knjižnice. Posebna pozornost posvećuje se školskoj djeci i djeci u vrtićima u udaljenim naseljima. Bibliobus dostavlja knjige u Dom za starije i nemoćne u Koprivnici, te u kuće osobama s invaliditetom na stajalištima u naseljima.

Bibliobus Fran Galović

Povijest

Prvi bibliobus nabavljen je 1979. godine, kao četvrti te vrste u Hrvatskoj. Zbog dotrajalosti i čestih kvarova 2003. godine krenulo se u nabavu novog, suvremenog vozila, koje je počelo s radom 2. ožujka 2004. godine.

Bibliobus danas obilazi 50 stajališta u 39 naselja. 40 stajališta u 33 naselja na području 17 općina (ukupno 42.300 stanovnika) i 10 stajališta u 6 naselja u gradu Koprivnici, odnosno u njegovim rubnim naseljima. Cjelokupni popis stajališta i kad Bibliobus dolazi u vaše mjesto provjerite u rasporedu.

Česta pitanja

Kako mogu postati član Bibliobusa?

Vrlo jednostavno. To možete napraviti osobnim dolaskom u Bibliobus kad dođemo u Vaše mjesto ili ispunjavanjem online obrasca. Ali svakako je važno napomenuti da korisnici Bibliobusa ne plaćaju članarinu! Za njih članarinu plaćaju općine u koje Bibliobus dolazi, a koje su to sve općine provjerite u rasporedu.

Koliko knjiga mogu posuditi?

U Bibliobusu smijete posuditi najviše 3 knjige, 1 DVD-e i 1 CD-e.

Koliko dugo smijem imati knjige posuđene?

Knjige se posuđuju na rok od mjesec dana, a DVD-i i CD-i na rok od dva tjedna.

Što ako ne stignem pročitati knjige u roku?

Ako ih ne stignete u tom roku pročitati možete zatražiti od knjižničara produženje roka posudbe. Zahtjev za produženjem možete napraviti na više načina, a više o tome pročitajte ovdje.

Što ako u Bibliobusu trenutno nema knjige koju trebam?

Ukoliko je neki od naslova jako tražen kao korisnik Biobliobusa možete ga rezervirati te ćemo Vas o povratku knjige pravovremeno besplatno obavijestiti mobitelom ili mailom, a kako napraviti rezervaciju provjerite ovdje.

Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja pogledajte odgovore na stranici Česta pitanja, a ako tamo ne pronađete odgovor na svoje pitanje javite nam se direktno te ćemo vrlo rado odgovoriti na svako vaše pitanje.

Zaposlenici

Kontakt

098 97 00 212
bibliobus@knjiznica-koprivnica.hr
Facebook / Instagram

Zaposlenici Bibliobusne službe provode i razne programe za svoje korisnike, a više o njima pročitajte ovdje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice