Kreativne radionice

Cilj nam je da budemo mjesto okupljanja, igre, druženja i dijeljenja znanja što je omogućeno i kroz kreativne radionice koje se odvijaju u knjižnici ili dvorištu. Takav oblik druženja omogućuje svakom od vas da iznesete svoju kreativnost i pokažete svoj možda skriveni talent.

Važno je istaknuti da su radionice i integracijskog karaktera, a što to znači? To znači da ne isključuju djecu s teškoćama u razvoju, nego im omogućuju druženje i komunikaciju s vršnjacima kako bi bili ravnopravni članovi društva. Radionice vode književnici, likovni pedagozi, učitelji, odgajatelji, studenti ili knjižničari.

Kreativne radionice, ilustracija Smiljana Čoh

Novo / Prototipiraonica

Kreativnim pristupom i metodom design thinkinga usmjerit će se djecu na uočavanje problema u svojem okruženju i savjetovati ih kako da ih identificiraju, pokušaju razumijeti i donesu kreativna rješenja kroz izradu prototipa. Cilj je potaknuti inovativnosti, kreativnost, učenje iz iskustva i prepoznavanje knjižnice kao mjesta kreativnog učenja, druženja i zabave. Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolske dobi, a provodit će se tijekom praznika. Voditeljica je Danijela Petrić.

Novo / Basnosvijet

Cilj programa je poticanje čitanja, dolaska u knjižnicu i razvijanje ukusa za čitanje. Program se temelji na basnama kao kratkim formama priča prilagođenim djeci te će djeca kroz čitanje, igru i crtanje upoznavati osobine i karaktere likova iz priča kao i vlastiti doživljaj svijeta. Aktivnost je namijenjena djeci niže osnovnoškolske dobi, a voditeljica je knjižničarka Ranka Janus.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice