Makerspace

Znamo da se najbolje uči kroz zabavu, igru, istraživanje i suradnju i zato smo stvorili Makerspace! Prostor je to u kojem potičemo nove oblike učenja, posebno u području informatike, prirodnih znanosti i tehnike i u kojem svi mogu slobodno koristiti tehničke uređaje i opremu, isprobavati ih, pomoću njih stvarati nešto novo ili se kreativno izražavati.

Makerspace

Samostalno korištenje prostora i opreme

Samostalno korištenje prostora i opreme moguće je uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu, a od listopada 2022.krenut će i povremene radionice petkom. Trenutno su na raspolaganju 3D printeri,  smart TV, PlayStation 4 i VR naočale, micro:bit i BOSON setovi dodataka, mBot, AQ:bit, micro:Maqueen, Makey Makey, Dash i Dot roboti, LEGO robotički setovi, Sphero BOLT robot, računala, laptopi i tableti. Posjetitelje očekuju i mjesečne tematske aktivnosti, kao i povremene kreativne radionice, radionice robotike, 3D printanja, korištenja digitalnih kreativnih alata i sl.

Makerspace prostor
Makerspace prostor

 

Prostor se može koristiti i izvan ovog vremena prema dogovoru s knjižničarima ili unajmiti za komercijalne aktivnosti. Kontakt i e-mail za rezervacije i sve potrebne informacije je makerspace@knjiznica-koprivnica.hr.

 

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice