Otvoreno

08:00 - 19:00

Međuknjižnična posudba

Ako naša knjižnica ne posjeduje građu koja vam je potrebna, možete zatražiti posudbu tražene građe iz drugih knjižnica putem međuknjižnične posudbe.

Važno je znati da međuknjižnična posudba za korisnike nije besplatna i naplaćuje se prema važećem cjeniku knjižnice i/li knjižnica iz kojih se građa posuđuje. Knjige posuđene iz međuknjižnične posudbe moraju biti vraćene na vrijeme, kako bi se na vrijeme mogle vratiti u matičnu knjižnicu, a produživanje roka posudbe nije moguće.

Pravila posudbe

Međuknjižničnom posudbom se odjednom može naručiti do tri naslova građe. Ako naručene knjige stignu u jednoj pošiljci istovremeno – plaćate 20 kuna po pošiljci (prema važećem cjeniku knjižnice). Ako neki traženi naslov stigne kasnije odnosno odvojeno – za njega plaćate isto 20 kuna (prema važećem cjeniku knjižnice). Izuzetak je posudba iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice čije se usluge naplaćuju prema važećem cjeniku Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Troškovi međuknjižnične posudbe koju plaćate su u najvećoj mjeri troškovi poštarine koju naša knjižnica plaća za naručene knjige iz drugih knjižnica. Rok posudbe građe određuje knjižnica iz koje je traženi naslov posuđen (o roku posudbe bit ćete obaviješteni kod preuzimanja građe u našoj knjižnici). Možete naručiti i fotokopirane članke iz stručnih časopisa (domaćih i stranih) i u tom slučaju plaćate račun koji stiže s fotokopijama i koji ovisi o broju fotokopiranih stranica.

Online zahtjev

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice