Međuknjižnična posudba

Ako naša knjižnica ne posjeduje građu koja vam je potrebna, možete zatražiti posudbu tražene građe iz drugih knjižnica putem naše usluge međuknjižnične posudbe te isto tako Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica svoju građu posuđuje i drugim knjižnicama sukladno zaprimljenim zahtjevima.

Važno je znati da usluga međuknjižnične posudbe nije besplatna i naplaćuje se prema važećem cjeniku Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i/ili knjižnica iz kojih se građa posuđuje.

Važne informacije i pravila o posudbi za korisnike knjižnice i knjižničare

  1. Da biste napravili zahtjev za međuknjižničnom posudbom potrebno je ispuniti odgovarajući niže navedeni obrazac.
  2. Međuknjižničnom posudbom odjednom možete naručiti do tri knjige.
  3. Troškovi međuknjižnične posudbe, koju plaćate, u najvećoj su mjeri troškovi poštarine koju naša knjižnica plaća za naručene knjige iz drugih knjižnica. Ako naručene knjige stignu u jednoj pošiljci istovremeno – plaćate 20 kuna po pošiljci, ako neki traženi naslov stigne kasnije odnosno odvojeno – za njega plaćate isto 20 kuna točnije usluga se naplaćuje prema troškovima poštarine. Izuzetak je posudba iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice čije se usluge naplaćuju prema važećem cjeniku Nacionalne i sveučilišne knjižnice.
  4. Rok posudbe građe određuje knjižnica iz koje je traženi naslov posuđen (o roku posudbe bit ćete obaviješteni kod preuzimanja građe u našoj knjižnici). Možete naručiti i fotokopirane članke iz stručnih časopisa (domaćih i stranih) i u tom slučaju plaćate račun koji stiže s fotokopijama i koji ovisi o broju fotokopiranih stranica.
  5. Vrijeme potrebno za pristizanje građe ovisi o vrsti građe i knjižnici koja građu posuđuje te varira od 2 do 48h za članke u elektroničkom formatu i od 3 do 15 radnih dana za knjige i članke koji se šalju poštom.
  6. O pristigloj građi bit ćete obaviješteni putem mobitela ili e-maila.
  7. Sve eventualne troškove oštećenja ili gubitka posuđene građe snosi korisnik.
  8. Rok posudbe građe koja se posuđuje iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ovisi o odjelu s kojeg se posuđuje građa pa tako građa posuđena iz Stručno-znanstvenog odjela se posuđuje na 20 dana, a građa iz Dječjeg ili Odjela za odrasle na rok od 30 dana sukladno Pravilniku o pružanju usluga i korištenju knjižnične građe i opreme.
  9. Knjižnica koja je građu posudila odgovara za njezino pravovremeno vraćanje te eventualnu nadoknadu troškova oštećenja ili gubitka.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice