Programi bibliobusa

Čitamo i družimo se u bibliobusu

U bibliobusu čitamo prigodne priče i slikovnica te tako obilježavamo važne datume kroz godinu ili jednostavno uživamo u novim naslovima. Kroz pričaonicu djeca se upoznaju s bibliobusom i građom koju mogu posuditi, a istovremeno stvaraju naviku provođenja slobodnog vremena u čitanju.

Rastemo čitajući

Potičemo ranu pismenost u vrtićima na području općina koje bibliobus obilazi. U vrtiće, odnosno njihove predškolske skupine dostavljamo mobilne kutije u kojima se nalaze kvalitetne slikovnice, knjige, priručnici za odgajatelje, tableti i animirani filmovi koji se daju na dugoročnu posudbu. Time omogućujemo digitalnu i literarnu uključenost djece i odgajatelja u ruralnim područjima i trudimo se izjednačiti ih s uvjetima onih koji žive u gradu i imaju bolji pristup knjigama i novim tehnologijama.

Bibliobus vam dovodi u goste

Svojim korisnicima, najviše predškolcima i osnovnoškolcima, organiziramo književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja. Ovakvim programom bibliobus omogućuje da kultura doputuje do malih ruralnih sredina, te da nakratko pruži kvalitetan sadržaj stanovnicima u sredinama koje su udaljene od grada, a iz tog razloga ne mogu često posjećivati kulturna događanja. Važno nam je da se navika uživanja kulture stvara od najranije dobi.

(U)Čitaj mi knjižnicu – književni kutci u osnovnim školama

U osnovnim školama gdje djeca nemaju knjižnicu ili je imaju, ali nema dovoljno kvalitetnih knjiga i slikovnica za slobodno čitanje oformljujemo književne kutke. Time dodatno populariziramo građu iz fonda bibiliobusa i omogućujemo korištenje onima koji nemaju dovoljan pristup prilagođenim i kvalitetnim knjigama.

Dostava knjižnične građe starijima i osobama s invaliditetom u njihove domove

Onima od naših korisnika koji imaju poteškoća s kretanjem ili iz nekog drugog razloga ne mogu napustiti svoj dom omogućujemo dostavu knjiga i druge građe u njihove domove.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice