Stručno-znanstveni odjel

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je lokalni i županijski centar izvrsnosti za informacijsko istraživanje i učenja sa središtem u Stručno-znanstvenom odjelu koji se nalazi na drugom katu knjižnice. Cilj je doprinijeti široj lokalnoj zajednici dostupnošću i služenjem stručnom i znanstvenom građom na raznim medijima, kao i računalnom opremom.

Namijenjen je srednjoškolskoj i studentskoj populaciji i njihovim nastavnicima za obrazovni i istraživački rad, kao i svim zainteresiranim građanima za dolaženje do informacija potrebnih u svakodnevnom životu.

Stručno-znanstveni odjel

Česta pitanja

Kako mogu postati član Stručno-znanstvenog odjela?

Vrlo jednostavno. To možete napraviti osobnim dolaskom u knjižnicu ili ispunjavanjem online obrasca. Više o tome pročitajte ovdje.

Koliko knjiga mogu posuditi?

U ovom odjelu odjednom možete posuditi 6 knjiga (od kojih dvije mogu biti iz istog područja), četiri broja časopisa (osim najnovijeg broja), tri glazbena CD-a na 7 dana, dva CD-ROM-a/DVD-a.

Koliko dugo smijem imati knjige posuđene?

Knjige i časopisi posuđuju se na rok od 20 dana, glazbeni CD-i na 7 dana, CD-ROM-a/DVD-a na 3 dana, CD-ROMovi uz knjige na 20 dana.

Što ako ne stignem pročitati knjige u 20 dana?

Ako ih ne stignete u tom roku pročitati možete zatražiti od knjižničara produženje roka posudbe. Zahtjev za produženjem možete napraviti na više načina, a više o tome pročitajte ovdje.

Što ako u knjižnici trenutno nema knjige koju trebam?

Ukoliko je neki od naslova jako tražen kao korisnik knjižnice možete ga rezervirati te ćemo Vas o povratku građe pravovremeno besplatno obavijestiti mobitelom ili mailom, a kako napraviti rezervaciju provjerite ovdje.

Trebam prijedlog literature za svoj semiranarski, maturalni, diplomski rad ili doktorsku disertaciju. Kako da dođem do potrebne literature?

Za svoje seminarske, stručne, maturalne, diplomske ili doktorske disertacije u ovom odjelu možete predati zahtjev za pretraživanjem literature, a kompetentni knjižničari će vam u kratkom roku pripremiti popis potrebne građe za vaše potrebe. Zahtjev za pretraživanjem literature možete ispuniti osobno u Stručno-znanstvenom odjelu, putem online obrasca ili putem obrasca u našoj mobilnoj aplikaciji.

Na neka pitanja već smo pripremili literaturu koju možete pogledati u našoj Digitalnoj bazi riješenih odgovora uvijek je dostupna za brzo pretraživanje već riješenih upita u kojoj možete pronaći literaturu koja se nalazi u knjižnici, uz tu bazu svima je dostupna i nacionalna platforma “Pitajte knjižničare” na kojoj možete pronaći više od 100 000 riješenih upita i odgovora.

Što ako meni potrebnu literaturu nemate u knjižnici?

Ukoliko nešto od građe koju trebate nemamo u našem fondu možete koristiti uslugu Međuknjižnične posudbe koja se naplaćuje sukladno važećem cjeniku, a više informacija potražite ovdje.

Zbirke u fizičkom obliku

Osnovne tehničke usluge

  • besplatno korištenje računala
  • ispis
  • fotokopiranje (do 50 stranica građe koja se ne posuđuje izvan knjižnice)
  • skeniranje (osim građe iz zaštićenog fonda, a u iznimnim slučajevima skenira se građa vezana uz pisanje radnji, životopisa, molbi za zapošljavanje i sl.)
  • spiralno i termalno uvezivanje
  • za naručivanje kod liječnika specijalista preko E-UPUTNICA
  • za korištenje usluga E-GRAĐANI

Časopisi

Osim korištenja računala druge tehničke usluge naplaćuju se sukladno važećem cjeniku knjižnice, a knjižničari će vam u obavljanju svakog od tih poslova rado pomoći sukladno svojim znanjima i sposobnostima.

Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja pogledajte odgovore na stranici Česta pitanja, a ako tamo ne pronađete odgovor na svoje pitanje javite nam se direktno te ćemo vrlo rado odgovoriti na svako vaše pitanje.

Zaposlenici

Kontakt

048 622 363 (kućni 115)
099 496 1013
strucni@knjiznica-koprivnica.hr
Facebook / Instagram

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice