Dječji odjel

Dječji odjel nalazi se na međukatu u prizemlju te se do njega dolazi kroz prostor Odjela za odrasle, a namijenjen je djeci od najranije dobi života pa do kraja osmogodišnje škole, roditeljima, učiteljima, odgojiteljima i svima koji su u svojem radu povezani s djecom. Korisnicima osigurava pristup knjižničnoj građi za potrebe kulture, obrazovanja, cjeloživotnog učenja, informiranja, zabave i razonode.

Ukoliko želiš postati član Dječjeg odjela, ispuni online pristupnicu ili ju zatraži od knjižničara, zamoli jednog od roditelja da je ispuni i potpiše. Tako ispunjenu i potpisanu pristupnicu donesi u Knjižnicu i nakon uplate članarine dobit ćeš člansku iskaznicu.

Dječji odjel

Članstvo

Ako živiš u Koprivnici ili u nekoj od okolnih općina ostvaruješ pravo na besplatnu članarinu, a to provjeri ovdje. Ako nemaš pravo na besplatnu članarinu iznos članarine provjeri u važećem cjeniku.

Koliko jedinica knjižnične građe mogu posuditi?

Odjednom možeš posuditi ukupno 13 jedinica knjižnične građe, ali samo 1 lektiru i 3 DVD-a. Moguća je i posudba knjiga s Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela. Posudba filmova na DVD-u se ne naplaćuje.

Koliko dugo ih mogu zadržati?

Knjige i slikovnice možeš zadržati 30 dana, a DVD 7 dana. Ako knjige ili slikovnice želiš duže zadržati, možeš im produljiti rok posudbe dolaskom u knjižnicu, telefonom na 048/622 363 (kućni 105), mobitelom, e-mailom na djecji@knjiznica-koprivnica.hr, putem naše mobilne aplikacije ili jednostavno ispuni online zahtjev za produženjem. Produljit ćemo ti posudbu knjiga na još 30 dana, ali samo ako ih nitko ne traži. Lektiru i DVD-e ne produljujemo.

Kako mogu pronaći knjige ili dobiti potrebnu informaciju?

Možeš zatražiti pomoć knjižničara, računalno pretraživati naš e-katalog po autoru, naslovu, struci i predmetu i potražiti je na policama pomoću oznaka: S – slikovnice za najmlađe, M – knjige za najmlađe, D – dječja književnost, O – književnost za mladež.

Što ako u Knjižnici trenutno nema knjige koju trebam?

Knjigu možeš rezervirati dolaskom u knjižnicu, telefonom na 048/622 363 (kućni 105), putem mobilne aplikacije, e-mailom na djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili ispuni online zahtjev za rezervacijom.

Koje su moje obveze?

Vratiti knjigu i ostale medije na vrijeme (ako ne vratiš na vrijeme plaćaš zakasninu 0,60 eura po knjizi tjedno i 0,60 eura za DVD po danu), čuvati ih od oštećenja i ne ometati druge korisnike.

Zaposlenici

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice