Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2023. / Tema: Nostalgija u Koprivnici

14. lipnja 2023.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva sve koji se vole kreativno izražavati riječima da se prijave na natječaj za najbolju kratku priču u 2023. godini koji će trajati od 20. 6. do 31. 8. 2023. Ove godine tema je nostalgija. Radnja priča treba biti smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.

U ovogodišnjem natječaju Koprivnica je kulisa za literarno propitivanje nostalgije koja se u najširem smislu definira kao iracionalna težnja za vraćanjem u prošlost, tuga za onim što je bilo i što se ne može vratiti, idealiziranje prošlosti za razliku od sadašnjosti, a razlog može biti gubitak sigurnosti u životu ili čak i jednostavno starenje.

Cilj je natječaja potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji.

Detaljnije upute i kriteriji natječaja nalaze se u Pravilima kreativnog natječaja na mrežnoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Nagrade u knjigama osiguravaju vodeće hrvatske nakladničke kuće –  Ljevak prvu nagradu (5 knjiga prema osobnom odabiru nagrađenog), Znanje drugu nagradu (4 knjige prema prema odabiru sponzora) i  Šareni dućan (3 knjige prema osobnom odabiru nagrađenog).

Nakon prethodnih natječaja Koprivnički krimić (2019.),  Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone (2020.), Strah u Koprivnici (2021.) i Pravda i nepravda u Koprivnici (2022.) ovo je peti kreativni natječaj za najbolju kratku priču koji raspisuje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.
Nagrađene priče mogu se pročitati OVDJE. Priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na prva dva natječaja objavljene su u e-knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 1 (2021.), dok će priče nagrađene 2021., 2022. i 2023. biti objavljene u elektroničkoj knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 2 u 2024. godini.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice