Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2022. / Pravda i nepravda u Koprivnici

14. lipnja 2022.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva sve koji se vole kreativno izražavati riječima da se prijave na natječaj za najbolju kratku priču u 2022. godini koji će trajati od 15. lipnja do 31. kolovoza 2022. Ove godine tema je Pravda i nepravda. Radnja priča treba biti smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj je natječaja potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje i mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik  kulturnog turizma u Koprivnici.

U ovogodišnjem natječaju Koprivnica je kulisa za literarno propitivanje doživljaja pravde i nepravde, kao i  njihovih raznolikih aspekta u osobnom i društvenom životu – etičkih, moralnih, pravnih, socijalnih, psiholoških… Koje osjećaje izazivaju? Imaju li svi jednake šanse za ostvarenje svojih životnih ciljeva? Jesmo li ravnopravni članovi neke društvene zajednice? Ovo su samo neke natuknice kao inicijalni poticaj za inspiraciju i kreativno izražavanje riječima. Detaljnije upute i kriteriji natječaja nalaze se u Pravilima kreativnog natječaja na mrežnoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Ovogodišnji natječaj organizator posvećuje profesorici Nini Tadić, dosadašnjoj članici povjerenstva za izbor najbolje priče i jednoj od začetnica ovog natječaja. Njezin odlazak u proljeće ove godine također je nepravda, jer je preminula prerano, u srednjim godinama i od teške bolesti.

Nakon prethodnih natječaja Koprivnički krimić (2019.),  Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone (2020.) i Strah u Koprivnici (2021.) ovo je četvrti kreativni natječaj za najbolju kratku priču koji raspisuje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.
Nagrađene priče mogu se pročitati na poveznici. Priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na prva dva natječaja objavljene su u e-knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 1 (2021.) dok će nagrađene priče na prošlogodišnjem i ovogodišnjem natječaju biti objavljene 2023. godine u elektroničkoj knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 2.

Nagrade u knjigama osiguravaju vrhunske nakladničke kuće –  Ljevak prvu nagradu (5 knjiga po izboru nagrađenog), Znanje drugu nagradu (4 knjige prema odabiru sponzora) i  Šareni dućan (3 knjige prema osobnom odabiru nagrađenog).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice