Lara preporučuje

Čudo / R. J. Palacio

August (Auggie) Pullman rođen je s deformacijom lica zbog koje – sve dosad – nije išao u školu. Sad se sprema krenuti u peti razred u školi Beecher, a svatko tko je ikada bio novi učenik u školi zna kako to može biti teško. Stvar je u tome da je Auggie zapravo običan dječak s neobičnim licem. No, može li uvjeriti kolege da je isti kao i oni, unatoč tome kako izgleda?

Sva radosna mjesta / Jennifer Niven

Violet Markey zgodna je i popularna cura koja odbrojava dane do mature, kada će napustiti svoj gradić u Indiani. Vjeruje da će tada opet početi živjeti jer se nakon automobilske nesreće u kojoj joj je poginula sestra, shrvana tugom i strahom, povukla u sebe. Theodore Finch je temperamentan i duhovit osobenjak, opčinjen je smrću, koji zna nevjerojatne detalje o ljudima koji su počinili samoubojstvo, zašto je njihov odabir dobar ili loš i na koji bi se način on ubio. I svaki dan pronađe neku sitnicu koja ga u tome spriječi. Violet i Finch sretnu se na školskom zvoniku i jedno drugo spase od skoka.

Vodim te u Tokio / Danica Juričić Spasović

Svi su u prvom romanu Danice Juričić Spasović ˝Volim džudo, volim Sandru˝ postali bolji – osim jednog. Upravo o njemu, o negativcu, o „izgubljenom dječaku”, o tinejdžeru koji je otišao krivim putem i koji se ne može lako vratiti… govori ova dirljiva priča. Kad padne u ruke policije, Goran, nadimka Zmija, shvaća da će iz lošega društva teško izaći i da ga tek sada čeka pakao. Posjetit ćete s njim barem dva neobična mjesta: maloljetnički zatvor i Japan. Ali usred mračnog dijela priče događa se čarolija dobrote. Na neobičan način Goran dobije priliku za povratak jer zrnca dobra mijenjaju njegov svijet. I najčvršći među vama neka se ne iznenade ako im, čitajući ovu priču, pobjegne koja suza.

Ivanov / A.P. Čehov

Ivanov je vlasnik ladanja s brojnim životnim problemima. U braku je sa ženom koju ne voli, a koja je i vrlo bolesna. Dok se muči sa smislom vlastite egzistencije, Ivanov se beznadno zaljubi u djevojku Sašu, što mu dodatno zakomplicira život. Kako bi pobjegao od problema koje ne zna riješiti, odlučuje se na neočekivan korak.

Dvije i druge (Nemreš pobjeć od nedjelje) / Tena Štivičić

Knjiga sadrži tri drame mlade hrvatske dramaturginje s londonskom adresom, Tene Štivičić, dobitnice velikog broja hrvatskih kazališnih i dramaturških nagrada, kao i Europske autorske nagrade i Nagrade za inovativni tekst na festivalu Heidelberger Stueckemarkt za dramu Fragile koja se nalazi u ovom izdanju. Knjiga započinje s autoričinom prvom dramom Nemreš poobjeć od nedjelje u kojoj autorica tematizira prirodu ljubavnog odnosa između muškarca i žene, dok se druga njena drama u knjizi Dvije bavi odnosom dviju prijateljica ispod čijeg se, na prvi pogled, površnog odnosa krije duboka povezanost, zavist, ljubav, ljubomora i posesivnost. Najnagrađenija drama Tene Štivičić – Fragile opisuje položaj stranaca u autoričinoj novoj sredini Londonu, njihove strahove, borbu za prežiljavanje kao i sudar s predrasudama njihove nove okoline koja ih prvenstveno gleda kroz prizmu stranaca.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice