Zlatko Erjavec predstavio knjigu „Žene vole pametne muškarce“

9. travnja 2019.

U srijedu, 3. travnja 2019. u Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održan je književni susret sa Zlatkom Erjavcem i predstavljanje njegove zbirke humoreski „Žene vole pametne muškarce“.

Zlatko Erjavec rođeni je u Virovitičanin koji se bavio poduzetništvom i uz to kontinuirano kulturno-umjetnički djelovao kroz kazalište i književnost u svojoj Virovitici i šire. Pisati je počeo nakon umirovljenja na poticaj Roberta Roklicera, zapaženog hrvatskog književnika, glumca i dramaturga. Važnu su ulogu u njegovoj afirmaciji imale virovitičke umjetničke večeri koje je Roklicer pokrenuo, a u kojima je Zlatko Erjavec i danas, nakon Roklicerove smrti, aktivan.

Knjiga Žene vole pametne muškarce zbirka je priča i humoreski u kojima na jednostavan, izravan i duhovit način piše o ljudskim slabostima, površnostima i apsurdima. Autor je istaknuo da priče nipošto nisu satirične ni ironične. Protkane su jednostavnim humorom koji možda neće svatko razumjeti, ali mnogi će se prepoznati u različitim životnim situacijama u kojima se likovi, uglavnom muški, lakše ili teže snalaze. U vrijeme kad se čini da nam i u književnosti i u životu nedostaje smijeha i humora, ova je zbirka pravo osvježenje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice