Živa rasprava na četvrtom Filozofskom cafeu u koprivničkoj knjižnici na temu odgovornosti

31. siječnja 2019.

U petak, 25.1.2019.  održan je četvrti Filozofski cafe u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s kreativnim obrtom Mudro drvo. Između različitih ponuđenih tema sudionici su za raspravu odabrali temu „Gdje je kod ljudi nestala odgovornost?“. 

Raspravljalo se o porijeklu odgovornosti, o raznim vrstama odgovornosti, moralu, sudionici su iznosili razne primjere i iskustva, a ponajviše se raspravljalo o odgovornosti građana kao sudionika javne sfere života i koliko je ona važna za (ne)funkcioniranje našeg društva. Jedan sudionik rasprave zanimljivo je doveo u vezu primjer iz biologije s političkim izborima u našoj zemlji. Usporedio je nespolno razmnožavanje u kojem nema varijacija i u kojem se reproduciraju geni jednog roditelja s političkim izborima kod nas koji reproduciraju iste garniture političara na svakim izborima. 

Zanimljivosti rasprave doprinijeli su sudionici raznih dobnih skupina koji su u živoj raspravi uživali u Filozofskom cafeu. Na kraju su predložene i nove teme za neki od sljedećih cafea, a svi koji nisu uspjeli osigurati mjesto ovog puta slobodno se jave za sljedeći cafe koji će se održati u ožujku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice