Željka Horvat-Vukelja gostuje u Goli

27. rujna 2016.

U ponedjeljak 3. listopada 2016. u Osnovnoj školi Gola gostovat će književnica Željka Horvat-Vukelja. Željka Horvat-Vukelja održat će dva susreta kojima će prisustvovati učenici nižih razreda OŠ Gola, učenici područnih škola iz Gotalova, Otočke, Novačke i Ždale te polazinci najstarije vrtiće skupine Dječjeg vrtića Vrapčić, podružnice Zvončić iz Gole.

Željka Horvat-Vukelja jedna je od omiljenih dječjih autorica i njene su priče i slikovnice redovito vrlo tražene kako u pokretnoj, tako i koprivničkoj gradskoj knjižnici. Osim po objavljenim kratkim pričama, igrokazima i slikovnicama, poznata je po svojim maštovitim, duhovitim i toplim nastupima u kojima djeci predstavlja svoje priče u formi pričokaza. Pričokaze opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć rekvizita koji najčešće stižu u škole u njenoj čarobnoj ljubičastoj torbi.

Željka Horvat-Vukelja gostuje u Goli u sklopu tradicionalnog programa pokretne knjižnice  „Bibliobus vam dovodi u goste…“. Taj se program provodi već nekoliko godina i u okviru njega pokretna knjižnica svake godine nastoji dovesti dječje književnike ili kazališne predstave u po nekoliko škola u manjim mjestima širom županije, uz koje bibliobus ima svoja stajališta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice