Željka Horvat-Vukelja gostovala u Osnovnoj školi Gola

4. listopada 2016.

U ponedjeljak 3.10.2016. u sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“ u Osnovnoj školi Gola nastupila je poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja. Susretu su prisustvovali učenici Osnovne škole Gola, učenici područnih škola iz Gotalova, Otočke, Novačke i Ždale te najstariji polaznici Dječjeg vrtića „Zvončić“ iz Gole. Stotinjak djece autorica je oduševila svojim popularnim pričokazima koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć jednostavnih, ali atraktivnih i maštovitih rekvizita.

Čarobna torba Ljubica Torbić i njen novi prijatelj Tomo Ruksić donijeli su u Golu mnogo novih priča. Bio je tu štapić za ksilofon koji se izgubio i doputovao u vrtić, dječak Jurica koji svira tamburicu, plavi gumbić koji traži posao, oblak koji voli pozdravljati prolaznike. Djeca su čula i priču o ježiću Žinku koji nije želio ići u školu, o gospođi Hani kojoj su ptice pojele kolač, a naučili su i svirati zamišljene instrumente i uz pratnju usne harmonike otpjevali su pjesmicu Bratec Martin. Željka Horvat-Vukelja svojim izvedbama redovito oduševljava najmlađu publiku, pa ni gostovanje u Goli nije bilo iznimka!

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ponovo će dovesti u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije u mjestima u kojima ima stajališta na proljeće, u svibnju 2016.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice