Željka Horvat-Vukelja gostovala u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu

30. svibnja 2017.

U ponedjeljak 29.5.2017. u sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“ u Dječjem vrtiću „Ivančica“ u Koprivničkom Ivancu i u OŠ Koprivnički Ivanec gostovala je poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja. Susreti su bili organizirani za srednju i stariju skupinu polaznika dječjeg vrtića te za učenike nižih razreda škola u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu, a okupili su više od stotinu djece u pratnji odgajateljica, učiteljica i učitelja. Književnica je publiku oduševila svojim popularnim pričokazima koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć jednostavnih, ali atraktivnih i maštovitih rekvizita.

Zajedno s autoricom, dječji vrtić i dvije škole posjetila je i Ljubica Torbić, čarobna torba puna priča. U torbi su doputovali plavi gumbić koji traži posao, crvić koji traži kuću, čarape koje je netko bacio u kantu za smeće i njihov spasitelj Čarapčić, ježić Žinko koji nije želio ići u školu, gospođa Ana kojoj su ptice pojele kolač, zaljubljene rukavice, posudice za papar i sol koje su od neprijateljica postale prijateljice, Špagetino koji je želio postati dirigentski štapić i još mnogi drugi. Željka Horvat-Vukelja svojim izvedbama redovito oduševljava najmlađu publiku, pa ni gostovanje u općini Koprivnički Ivanec nije bilo iznimka!

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ponovo će dovesti u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije u mjestima u kojima ima stajališta u jesen 2017.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice