Zdravstveni susreti pod suncobranima – Štitnjača

28. kolovoza 2014.

“Zdravstveni susreti pod suncobranima” naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz Opće bolnice “dr. Tomislav Bardek”, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni susreti održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. U petak 29. 8. 2014. od 10 do 11 sati građani će na posljednjem zdravstvenom susretu govoriti o štitnjači. Predavač će biti Željko Odobašić, dr. med. spec. otorinolaringologije.
Građani će saznati što je štitnjača, koje hormone luči i za što su oni važni. Hormoni štitnjače u organizmu djeluju tako da povećavaju opću razinu metabolizma, što znači da će u slučaju viška hormona štitnjače potrošnja metabolizma biti povećana. štitnjača utječe na pojačanje mentalnih procesa, ubrzanje rada srca, disanja i probave. Hormoni štitne žlijezde djeluju i na cjelokupni neuroendokrini sustav pa je utjecaj na ponašanje i opće raspoloženje velik.
Građani će upoznati funkcioniranje te važne žlijezde i naučiti kako prepoznati simptome njena poremećena rada. Saznat će koje su najčešće bolesti štitnjače, kako se dijagnosticiraju te kako se liječe i preveniraju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice