„Zdravstveni susreti pod suncobranima“ – Perite ruke – spasite živote

7. srpnja 2016.

U petak 8.7.2016. u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice održat će se prvi u nizu „Zdravstvenih susreta pod suncobranima“. Program se provodi u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima iz Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, a tema prvog ovoljetnog susreta je

Perite ruke – spasite živote
o kojoj će govoriti Snježana Vuljak, bacc. med. ses. i Anita Galinec, bacc. med. ses.

Mislimo da sve znamo o higijeni  ruku, no je li zaista tako?  Higijena ruku bitna je komponenta u svakodnevnoj preventivi zdravlja i zdravstvenoj skrbi pacijenta. Ovim predavanjem predavačice će istaknuti važnost pravilne higijene ruku zdravstvenih djelatnika, posjetitelja, ali i bolesnika koji primaju zdravstvenu skrb.

Snježana Vuljak, bacc. med. ses. rođena je 1963. godine u Đurđevcu. Srednju medicinsku školu završila je 1982. godine  u Bjelovaru.  Od 1983. godine radi u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Višu medicinsku školu završila je uz rad 1996. godine, a tečaj trajne edukacije prevencije i kontrole bolničkih infekcija završila je 2015. godine. Od 1998. godine radi kao sestra za kontrolu i prevenciju bolničkih infekcija u istoj ustanovi.
Anita Galinec, bacc. med. ses. rođena je 1982. godine u Koprivnici, a Srednju medicinsku školu završila je u Koprivnici 2000. godine. Od 2001. godine zaposlena je u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici na Odjelu za Psihijatriju. Stručni studij sestrinstva u Varaždinu završila je 2013. godine i od onda je zaposlena u Jedinici za kvalitetu iste ustanove. Obavlja poslove vezane uz prevenciju bolničkih infekcija.

U slučaju kiše ili lošeg vremena programi predviđeni za održavanje na terasi ispred Knjižnice održat će se u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice