Zdravstveni susreti pod suncobranima – Kardiovaskularne bolesti

20. kolovoza 2014.

“Zdravstveni susreti pod suncobranima” naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz Opće bolnice “dr. Tomislav Bardek”, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni susreti održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.
U petak 22. 8. 2014. od 10 do 11 sati građani će na sedmom zdravstvenom susretu govoriti o čimbenicima koji utječu na razvoj kardiovaskularnih bolesti. Predavačica će biti Ružica Evačić, magistra sestrinstva. Kardiovaskularne bolesti predstavljaju bolesti suvremenog čovjeka s tendencijom stalnog porasta. Uz visoku stopu oboljenja, ove bolesti uzrokuju i vrlo visoku smrtnost. Neki od rizičnih čimbenika su povišen krvni tlak, povišen kolesterol, pušenje, stres, pretilost, manjak tjelesne aktivnosti, prehrana. Spoznaja koliki je Vaš osobni rizik obolijevanja od srčanoga ili moždanoga udara te koji su Vaši rizični čimbenici pomoći će Vam da smanjite svoj rizik i sačuvate svoje srce za život.
Raspored narednih zdravstvenih susreta petkom od 10 do 11 sati u kolovozu: 29. 8. 2014. šTITNJAČA – ŽELJKO ODOBAšIĆ, dr. med. spec. otorinolaringologije

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice