Završna svečanost Olimpijade čitanja 2019.

18. rujna 2019.

Završna svečanost Olimpijade čitanja 2019. održat će se u petak, 20. rujna 2019. u „Domu mladih“ Koprivnica s početkom u 11.00 sati.

Projekt Olimpijada čitanja pokrenut je uz poticaj, organizaciju i koordinaciju Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, a u suradnji s koprivničkim osnovnim školama. Ove godine partner u provođenju Završne svečanosti projekta je Komunalac d.o.o. Koprivnica. Projekt se provodi četvrtu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti učenika da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme. Čitanjem se potiču razvojne i spoznajne sposobnosti djece, obogaćuje se njihov rječnik, te ona uče pravilno komunicirati i prenositi drugima svoja znanja i iskustva. Veliko zadovoljstvo akcijom izražavaju sami učitelji, ali i roditelji koji su ugodno iznenađeni zanimanjem i odazivom djece. Od 243 učenika deset razrednih odjela triju koprivničkih osnovnih škola, OŠ „Đuro Ester“, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i OŠ „Braća Radić“, aktivno je tijekom ljeta u projektu sudjelovalo njih 217, a 55 knjiga ponuđenih na čitanje bilo je  posuđeno čak 1553 puta. Koliko je Olimpijada čitanja postala popularna govore i statistički podaci koji iz godine u godinu rastu čak za 50%. Najčitanije knjige ove godine bili su Gregovi dnevnici i strip „Album Tomica“.

Završnoj svečanosti Olimpijade čitanja 2019. prisustvovat će učenici 4. razreda koprivničkih osnovnih škola, njihove učiteljice, kao i predstavnici škola, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, te Grada Koprivnice. Sudionicima će biti uručena priznanja, učenici razreda koji su osvojili prva tri mjesta po broju pročitanih knjiga primit će medalje za postignuti uspjeh, kao i učenici koji su u svom razredu postigli najbolji uspjeh. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice