Završna svečanost Olimpijade čitanja 2018.

6. rujna 2018.

Završna svečanost Olimpijade čitanja 2018. održat će se u ponedjeljak, 10. rujna 2018. u kinu „Velebit“ s početkom u 11.00 sati povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se obilježava 8. rujna. Međunarodni dan pismenosti je UNESCO-va inicijativa kojom se već dugi niz godina promiče važnost čitanja i pismenosti u životu pojedinca i društva u cjelini. Pritom se uvijek ističe kako je pismenost jedno od temeljnih ljudskih prava, najvažniji alat za osobni napredak i osnova za svaki oblik stjecanja cjeloživotnog obrazovanja.

Projekt Olimpijada čitanja pokrenut je uz poticaj, organizaciju i koordinaciju Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, a u suradnji s koprivničkim osnovnim školama. Ove godine suorganizator projekta je i Pučko otvoreno učilište Koprivnica. Projekt se provodi treću godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti učenika da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme. Čitanjem se potiču razvojne i spoznajne sposobnosti djece, obogaćuje se njihov rječnik, te ona uče pravilno komunicirati i prenositi drugima svoja znanja i iskustva. Veliko zadovoljstvo akcijom izražavaju sami učitelji, ali i roditelji koji su ugodno iznenađeni zanimanjem i odazivom djece. Od 183 učenika sedam razrednih odjela triju koprivničkih osnovnih škola, OŠ „Đuro Ester“, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i OŠ „Braća Radić“, aktivno je tijekom ljeta u projektu sudjelovalo njih 135, a 38 knjiga ponuđenih na čitanje bilo je  posuđeno čak 916 puta, što je gotovo trostruko više nego prošle godine. Najčitanija knjiga „Maša i ljeto“ Sanje Pilić pročitana je 64 puta.

Završnoj svečanosti Olimpijade čitanja 2018. prisustvovat će učenici 4. razreda koprivničkih osnovnih škola, njihove učiteljice, kao i predstavnici škola, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, te Grada Koprivnice. Svim sudionicima bit će uručena priznanja, a učenici razreda koji su osvojili prva tri mjesta po broju pročitanih knjiga primit će medalje za postignuti uspjeh. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice