Završna svečanost Olimpijade čitanja 2017.

6. rujna 2017.

    Završna svečanost Olimpijade čitanja 2017. održat će se u četvrtak, 7. rujna 2017. u OŠ „Braća Radić“ s početkom u 14.30 sati, a povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se obilježava 8. rujna. Međunarodni dan pismenosti je UNESCO-va inicijativa kojom se već dugi niz godina promiče važnost čitanja i pismenosti u životu pojedinca i društva u cjelini, uvijek ističući kako je pismenost jedno od temeljnih ljudskih prava, najvažniji alat za osobni napredak kao i osnova za svaki oblik stjecanja cjeloživotnog obrazovanja. Ovogodišnja međunarodna tema je „Pismenost u digitalnom svijetu“ u okviru koje je postavljena i izložba Dječjeg odjela.

    Cilj projekta Olimpijada čitanja koji se na poticaj, organizaciju i koordinaciju Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi drugu godinu zaredom je osvijestiti učenike da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, a nadasve zabavno čitati u slobodno vrijeme. Time ne samo da se potiču razvojne i spoznajne sposobnosti svakog ponaosob, već djeca uče pravilno komunicirati i prenositi drugima svoja znanja i iskustva te bogate svoj rječnik. Veliko zadovoljstvo akcijom izražavaju sami učitelji, ali i roditelji koji su ugodno iznenađeni zanimanjem i odazivom djece. Od 90 učenika 3. odnosno sada 4. razreda OŠ „Braća Radić“ Koprivnica aktivno je tijekom ljeta u kampanji sudjelovalo njih 53, a 22 knjige ponuđene na čitanje bile su posuđene 320 puta, što je duplo više nego prošle godine kada je program prvi puta proveden.

    Završnoj svečanosti Olimpijade čitanja 2017.  će prisustvovati učenici 4. razreda OŠ „Braća Radić“, njihove učiteljice, kao i predstavnici škole „Braća Radić“ i Knjižnice „Fran Galović“. Svim sudionicima bit će uručena priznanja dok će učenici razreda s najviše pročitanih knjiga primiti medalje za postignuti uspjeh.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice