Završena prva sezona podcasta Premalo čitam

1. prosinca 2022.

U petak 1. prosinca 2022. objavljena je posljednja epizoda prve sezone podcasta Premalo čitam. Sezona je završila s osobom s kojom je sve započelo – našom kolegicom Majom Krulić Gačan, višom knjižničarkom i voditeljicom Odjela za odrasle. Maja je lice i glas iza ideje kreiranja knjižničnog podcasta, projekta koji je započeo početkom 2022. godine osmišljavanjem, igranjem, brain stormingom, osiguravanjem tehničkih pretpostavki, kreiranjem vizualnog identiteta, odabirom gostiju, voditelja i autora špice. U travnju 2022. objavljena je prva epizoda čiji je gost bio Bojan Koštić, svojevrsni kum podcasta, ambasador čitanja koprivničke knjižnice, čiji je citat “Premalo čitam” postao i službeni naziv ovoga projekta.

U prvoj sezoni podcasta voditelj Goran Živković Žika ugostio je i intervjuirao 14 ambasadora čitanja koprivničke knjižnice. Gosti su bili naši sugrađani, ljudi raznovrsnih profila, interesa, profesija i dobnih skupina. U intervjuima su nam svi otkrili ponešto o sebi, o tome što za njih znači čitanje, koliko im je važna knjižnica, kako doživljavaju svoj grad i što u njemu vole, čemu se u svojim životima vesele, što ih motivira. Dali su nam male uvide u svoje živote, naoko obične, zapravo neobične i izuzetno bogate.

Zahvalni smo svim gostima što su se odvažili s nama upustiti u ovaj pothvat! Zahvalni smo i suradnicima Goranu Živkoviću Žiki (voditelj, autor špice), Konradu Mulvaju (autor špice), Ivanu Grobenskom,  Zvonimiru Kušeniću i Heleni Hraščanec (tehnička podrška) i Glasu Podravine koji nam je omogućio snimanje podcasta u njihovom studiju.

Prva sezona podcasta je završena, ali projekt ide dalje. Podcast Premalo čitam doživjet će i drugu sezonu. U nešto izmijenjenom obliku ponovo će dotaknuti zanimljive teme i nastojati istražiti jednu posebno važnu – kroz prizmu čitanja bavit će se mentalnim zdravljem i ugostit će ljude iz različitih struka, područja interesa i iz različitih dijelova Hrvatske.

Veselimo se nastavku ove priče.

Dotad nas slušajte na:

https://premalo-citam.castos.com/

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice