Zavičajni autori i teme u odabiru za najljepše oblikovane hrvatske knjige

29. ožujka 2021.
Naslovnice
Naslovnice

Još jedan lijepi uspjeh Marka Gregura na ponos Koprivnice! Njegova knjiga „Vošicki“, nedavno nagrađena nagradom Fritz, ušla je među 18 knjiga odabranih na natječaju za najljepše oblikovane hrvatske knjige „Hrvatska lijepa knjiga za 2020. godinu“. Dizajn ovitka potpisuje Jasna Goreta. Natječaj je raspisala Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst radi odabira za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World te za izložbu Book Art International.
Na natječaj je pristiglo rekordnih 210 izdanja. Tim više raduje što je među 18 odabranih najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga ušla i ona o našem zavičajniku slikaru i scenografu Zlatku Kauzlariću Ataču „Slikar u kazalištu“, a od zavičajnih tema knjiga „Sinagoge – Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj“ koja se značajnim dijelom bavi i sinagogom u Koprivnici. Više na poveznici.
Knjige odabrane na natječaju „Hrvatska lijepa knjiga za 2020. godinu“ mogu se posuditi i čitati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice