Više od 90 posjeta u Pričaonici za bebe i malu djecu do 3 godine

22. svibnja 2017.

U subotu, 20.5.2017. u Pričaonici za bebe i malu djecu do 3 godine ponovno se okupio veliki broj korisnika- ukupno njih 91, 44 djece i 47 roditelja. Tema je bila „Pričaj“- govorno – jezični razvoj djeteta, a uz voditeljice, odgajateljice Mariju Sesvečan i Gordanu Bonta u programu je sudjelovala logopedinja Maja Krušić. Voditeljice su roditelje informirale o osnovnim karakteristikama razvoja djetetova govora od najranije dobi te o pozitivnim i negativnim utjecajima. Naglasak je stavljen na utjecaj mobilnih uređaja čiji sadržaji mogu udaljiti dijete od učenja kroz druge, vrjednije aktivnosti kao što su igra s vršnjacima, boravak na svježem zraku i druženje s roditeljima. Logopedinja je istaknula kako je najveća odgovornost na roditeljima koji moraju što više komunicirati sa svojim mališanima, a ako primjećuju poteškoće i nakon 4 godine života, vrijeme je za odlazak logopedu. Knjižničarka je preporučila priručnike i slikovnice iz fonda te smo se podsjetili koliko su važne kvalitetne slikovnice, ritmičke brojalice kao i čitateljska atmosfera u kojoj je roditelj glavni uzor djeteta. 

U ovako ranoj dobi teško je procijeniti kolika je mogućnost pojave poremećaja, ali se uz  stručnu podršku i poticanje korištenja kvalitetnih izvora informacija može preventivno djelovati na govorno-jezični razvoj djeteta.

Pričaonica je održana u okviru nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ koju su pokrenuli knjižničari i stručnjaci kako bi povezali sve sudionike u procesu zagovaranja za boljim razumijevanjem problema osoba s teškoćama čitanja. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice