Veseli prosinac u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

4. prosinca 2013.

Tijekom prosinca Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripremila je za građane brojna događanja kojima mogu kvalitetno i sadržajno obogatiti slobodno vrijeme.

Ponedjeljkom od 16.30 do 18.00 sati djeca predškolske dobi mogu prisustvovati blagdanskim pričaonicama na kojima će se pričati božićne priče (Krispin: praščić koji je imao sve, Božićni dar, Božićna tišina i Sretan Marlić) te izrađivati božićni nakit.

Za svu zainteresiranu djecu u dobi od 5 do 8 godina organizirane su besplatne radionice učenja francuskog i talijanskog jezika. Radionica francuskog jezika “Parlez avec François = Razgovarajte s Françoisom“ – Naučimo francuski pričajući francuske bajke održat će se u subotu, 7.12.2013. s početkom u 10.00 sati pod vodstvom Ane Maltarić, prof. francuskog jezika. Radionica talijanskog jezika „Giochiamo in italiano“ = Igrajmo se na talijanskom!“ bit će u petak, 27.12.2013. u 12.00 sati, a održat će je Marinela Gogić, mag. talijankog jezika.
Od kreativnih radionica djeca mogu već ove subote, 7.12.2013. prisustvovati integracijskoj radionici „Ususret blagdanima: izrada božićnih čestitki“ koja se provodi u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, a voditeljica je Tanja Parlov, prof. likovnog odgoja u Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” Zagreb. Radionica počinje u 10.00 sati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice. Nakit za bor od recikliranog materijala pod vodstvom Danijele Zrakić izrađivat će se u kreativnoj radionici „Cvrčkov prvi Božić“ koja se provodi u suradnji s kreativnom udrugom „Cvrčak i mrav“. Ova radionica na rasporedu je 23.12.2013. u 11.00 sati u Sobi za sastanke (1. kat).
Za bebe i malu djece do 3 godine i njihove roditelje u subotu, 21.12.2013. održat će se pričaonica „Ususret blagdanima“ na kojoj će se pričati božićne priče za najmlađe te izrađivati nakit u kojem mogu sudjelovati i oni najmanji.

Krajem godine Knjižnica već tradicionalno nagrađuje najčitatelje tiskanih i zvučnih knjiga u tekućoj godini. Ovogodišnji susret s najčitateljima održat će se u subotu, 14.12.2013. s početkom u 10.00 sati u Čitaonici tiska. Gost ovog susreta bit će koprivnički književnik Damir Mađarić.
Novost za mlade korisnike bit će Klub čitatelja za mlade koji kreće ovog petka, 6.12.2013. s početkom u 17.00 sati u Sobi za sastanke. Voditeljice su Nikol Bali i Maja Gačan.
Pozivamo sve da tijekom prosinca pogledaju zanimljive izložbe u izlozima Knjižnice od kojih izdvajamo:
• Kadar za čitanje – izložba fotografija članova Fotokluba Zagreb na temu čitanja, nastala kao rezultat fotografskog natječaja u okviru nacionalne manifestacije Noć knjige 2013.,
• Tražimo najstariju slikovnicu u gradu – izložba slikovnica pristiglih u studenome i izbor najstarijih,
• I mi smo kreativni! – radovi od keramike slijepih i slabovidnih učenika Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ Zagreb,
• Nakladništvo u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2013. godini.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice