Važnosti fizičke aktivnosti i vježbanja – 1. Zdravstveni susret pod suncobranima

10. srpnja 2018.

U petak, 13. 7. 2018. godine u 10 sati održat će se prvi u nizu ovogodišnjih Zdravstvenih susreta pod suncobranima u dvorištu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Kina. O važnosti fizičke aktivnosti i vježbanja govorit će dr. Sanja Švarc i Zdenka Kuzmić, bacc. physiot. Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase. Bontech Research CO d.o.o. obavljat će besplatno snimanje sluha, a knjižničari će preporučivati knjižničnu građu na temu Zdravstvenog susreta.

Fizička aktivnost bitan je dio zdravog načina života u svim dobnim skupinama. Zajedno  sa zdravom prehranom i ostalim zdravim navikama  može prevenirati i ublažiti niz kroničnih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti i maligne  bolesti koje su najzastupljenije u mortalitetu svjetske pa tako i naše populacije. Usvajanje navike redovite tjelesne aktivnosti utječe na održavanje zdravog statusa  i lokomotornog sustava  kojeg čine zdrave kosti, zglobovi  i mišići  koji su od ključne važnosti za obavljanje dnevnih aktivnosti bez ograničenja. Svi zainteresirani imat će priliku porazgovarati upravo o benefitu redovite tjelesne aktivnosti na naš sustav za kretanje te kako se vježbanjem mogu prevenirati neke vrlo česte  bolesti  kao što su degenerativne  bolesti lokomotornog sustava,  upalne reumatske bolesti, osteoporoza itd.


Zdravstveni susreti pod suncobranima provode se u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ i Srednjom školom Koprivnica. U slučaju lošeg vremena susret će se održati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice