VAŽNA OBAVIJEST

29. prosinca 2017.

ZBOG REVIZIJE KNJIŽNOG FONDA KNJIŽNICA ĆE BITI ZATVORENA ZA KORISNIKE od utorka, 2. 1.  do subote, 13. 1. 2018.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica zbog zakonske obveze revizije knjižnog fonda neće raditi za korisnike prva dva tjedna u novoj godini – od utorka, 2.1. do subote, 13.1.2018. 

Za korisnike neće raditi Dječji odjel, Odjel za odrasle i Stručno-znanstveni odjel.
Za korisnike će raditi Čitaonica tiska s pristupom internetu i to od 8 do 15 sati.
Bibliobus će ići na stajališta prema utvrđenom rasporedu.

Revizija će se provoditi za vrijeme školskih praznika kada je potreba za knjižnicom nešto manja u odnosu na preostali dio godine. Knjižnica će ponovno početi s redovnim radom u ponedjeljak, 15.1.2018.

Važno je da djeca i odrasli na vrijeme, do kraja prosinca, predvide svoje potrebe za posudbom i vraćanjem knjiga, budući da za vrijeme revizije u prva dva tjedna u 2018.  to neće moći učiniti, kao niti koristiti druge usluge u Dječjem odjelu, Odjelu za odrasle i Stručno-znanstvenom odjelu. Vrijeme zatvorenosti knjižnice tijekom revizije neće im se uračunavati kao kašnjenje u vraćanju knjiga i drugih medija.

Revizija knjižnog fonda je zakonska obveza svake knjižnice, a koprivnička knjižnica ju je dužna provoditi svakih 10 godina. Revizija je i zahtjevan stručni posao. Važno je da se provede temeljito i precizno jer o tome ovisi daljnje kvalitetno pružanje usluga korisnicima (točnost informacija o građi u fondu, detektiranje i odstranjivanja manjkavih primjeraka građe koji su se oštetili korištenjem  i sl.).

Revizijom u 2018. godini bit će obuhvaćeni najveći fondovi Knjižnice i to Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela sa 102.000 svezaka knjiga koje se nalaze na čak 6 lokacija – u zgradi Knjižnice (Odjel za odrasle, Stručno-znanstveni  odjel, spremište u podrumu i spremište na 1. katu) te u dva dislocirana spremišta (objekti u Kampusu i na Trgu bana Jelačića).
Na reviziji će u 10 radnih dana raditi svih 16 raspoloživih stručnih djelatnika Knjižnice, 4  zaposlenika preko programa Javnih radova i dvoje volontera.

Knjižnica unaprijed zahvaljuje svojim korisnicima i najširoj javnosti na razumijevanju.

Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljica

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice