Uz Dan Europe: “Mladi za mlade” u Domu mladih, 7. svibnja 2019.

2. svibnja 2019.

Povodom Dana Europe, 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna, u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s koprivničkim osnovnim i srednjim školama u utorak, 7. svibnja 2019. od 10.30 do 12.00 sati u Domu mladih Koprivnica održat će se program Mladi za mlade. Program je besplatan  i otvoren svim zainteresiranim posjetiteljima.

Očekuje se da će ovogodišnju manifestaciju Mladi za mlade svečano otvoriti g. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, koja je ujedno i glavni pokrovitelj ovogodišnjeg programa.


Učenici Gimnazije “Fran Galović”, Srednje škole i Obrtničke škole tako će još jednom, zajedno sa svojim profesorima i mentorima, prezentirati  zanimljive europske i druge projekte u kojima su sudjelovali, a publici će se svojim stvaralaštvom predstaviti i mladi umjetnici – pjesnici, pisci, glazbenici, glumci…


Suorganizatori i podupiratelji programa također su Komunalac d.o.o. koji je za održavanje manifestacije Knjižnici besplatno ustupio dvoranu Doma mladih te Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica koja je također besplatno posudila svoju opremu za projekcije te im Knjižnica i ovim putem zahvaljuje na pomoći i na suradnji.

Više o manifestaciji “Mladi za mlade”:

Program „Mladi za mlade“ Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pokrenula još 2011. godine, u suradnji s  koprivničkim osnovnim i srednjim školama, s ciljem da se učenicima gradskih škola i njihovim mentorima pruži dodatna mogućnost javnog prezentiranja brojnih vrlo uspješnih europskih i drugih projekata u kojima sudjeluju i ostvaruju izvanredne rezultate.

U novom formatu događanja, oblikovanom prije tri godine na inicijativu samih škola, u manifestaciji kao izvođači nastupaju srednjoškolci, dok su njihova najbrojnija publika učenici svih osmih razreda gradskih osnovnih škola. Zamisao je da kroz predstavljanje uspješnih srednjoškolskih projekata i aktivnosti, osmaši kao budući srednjoškolci dobiju dodatne informacije o tome što se sve radi i uči u pojedinoj školi, kako bi lakše i uspješnije odabrali onu školu i usmjerenje u koje će se već ove godine upisati.

Dobro došli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice