Uručivanje donacije umjetničke keramike

2. studenoga 2015.

Članovi Likovne udruge Motacilla alba Koprivnica i učenici polaznici Male koprivničke škole keramike OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica poklanjaju Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica svoje radove, zbirku umjetničke keramike. Dio zbirke čine učenički radovi nastali tijekom deset godina suradnje majstora Ciglara i učenika OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“. Drugi dio se sastoji od umjetnina koje su izradili istaknuti hrvatski i svjetski keramičari na međunarodnim simpozijima umjetničke keramike na jezeru Ješkovo kraj Gole.
LU Motacilla alba dvanaestu godinu za redom, povodom Dana grada Koprivnice, poklanja jednoj od gradskih ustanova, mjesnih odbora, udruga ili društava zbirku umjetnina vrhunskih keramičara nastalih na simpozijima. Do sada je poklonjeno više od 700 umjetnina. Osobito je značajna donacija umjetnina za CT uređaj koprivničke bolnice. Ove godine za donaciju je odabrana knjižnica Fran Galović kao jedna od najuspješnijih gradskih ustanova i najbolja u Hrvatskoj.
Ovo je ideja i dio projekta Dragutina Ciglara istaknutog kipara i keramičara, dobitnika niza nagrada i priznanja, između ostaloga i medalje grada Koprivnice u 2014.  Najvažniji mu je cilj promocija umjetničke keramike u našem kraju. Ono što je posebno u djelovanju Dragutina Ciglara je rad s djecom na radionicama, susretima, simpozijima tijekom 30 godina.
Škola Antun Nemčić Gostovinski posebna je, uspješna i prepoznata po brojnim aktivnostima, a Mala koprivnička škola keramike je jedna od njih. Cilj male škole keramike je temeljna umjetnička edukacija, povezivanje i povratak djece prirodi, postavljanje temelja centra keramike te osnivanje dječje umjetničke galerije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice