UPITNIK O PRAVIMA I OBVEZAMA PACIJENATA

13. srpnja 2011.

UPITNIK PRONAĐITE NA LINKU: http://bit.ly/lGCFo0

Koliko smo kao pacijenti upoznati sa svojim pravima, ali i obvezama?

Umjesto tradicionalnih zdravstvenih konzultacija pod suncobranima Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ovog se ljeta odlučila na veću interaktivnost s građanima korištenjem najsuvremenije tehnologije. Radi se o prikupljanju podataka o tome što najviše „muči“ Koprivničance (ali i sve zainteresirane s drugim mjestom stanovanja), kada se govori o njihovim pravima i obvezama kao pacijenata, kako bi se upravo o tome razgovaralo na tribinama koje slijede nakon ljeta.

Zašto je važno ispuniti ovaj upitnik, koji se provodi pod nazivom „Koliko smo kao pacijenti upoznati sa svojim pravima, ali i obvezama?“. Praksa, naime, pokazuje da mnogi kao pacijenti ne poznaju svoja prava – na liječničku informaciju, povjerljivost podataka, privatnost svoje osobe, mišljenje drugog liječnika itd. Naravno, tamo gdje postoje prava, postoje i obveze, na pr. da se slijedi liječnička uputa, pridržava kućni red u bolnici, upute o nepušenju i sl. Upitnik daje mogućnost da građani navedu do tri pozitivna i do tri negativna iskustva koja su doživjeli kao pacijenti. Dobiveni odgovori bit će podloga za osmišljavanje ciklusa predavanja kojima je cilj bolja komunikacija na relaciji pacijent-zdravstveni stručnjak, a povrh svega bolja informiranost i educiranost građana o pravima i obvezama pacijenata.

Upitnik je dostupan putem interneta i može mu se pristupiti na adresi http://bit.ly/lGCFo0 ili preko web stranice Knjižnice i društvenih mreža Facebook i Twitter. Svi oni koji nemaju pristup internetu i/ili ne ga ne znaju koristiti, mogu doći u knjižnicu i ispuniti upitnik uz pomoć knjižničara, što naročito vrijedi za starije građane (u Odjelu za odrasle u prizemlju). Za ispunjavanje je potrebno svega nekoliko minuta, a rezultati mogu doprinijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti u našem gradu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice