“Umjetnička inteligencija” – Izložba radova studenata Sveučilišta Sjever – Studij medijski dizajn / 17. – 28. 4. 2023.

14. travnja 2023.

Noć knjige je nacionalna manifestacija  koja se tradicionalno, već po dvanaesti puta, organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). Cilj joj je promocija knjige i čitanja općenito, ove godine na temu Sanjaju li roboti električne knjige?.

Povodom Noći knjige, a u suradnji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica i Sveučilišta Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica – Studij Medijski dizajn u knjižničnim izlozima bit će od 17. 4. – 28.  4. 2023. postavljena izložba studentskih radova – knjiga, plakata, fotografija i video sadržaja pod nazivom “Umjetnička inteligencija”. Otvorenje izložbe bit će u petak, 21. 4. 2023. u 18.00 sati u Čitaonici tiska i Makerspace na 1. katu Knjižnice. Tom prigodom posjetitelji će moći razgledati i listati originalne i inovativne studentske radove te pogledati njihove video radove sve do 20.30 sati.

Izložbom  će se slaviti kreativnost i umjetničko stvaralaštvo na temu knjige i čitanja kao svojevrstan odgovor  budućih stručnjaka u medijskom dizajnu na središnju temu ovogodišnje Noći knjige, a to je umjetna inteligencija koja je od nekadašnjih distopijskih i futurističkih predviđanja postala značajan dio naše svakodnevice.

Ovo središnje događanje koprivničke Knjižnice u Noći knjige 2023.  koordiniraju doc. art. dr. sc. Mario Periša, pročelnik Odjela za umjetničke studije Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica,  doc. art. Luka Borčić, mag.diz., pročelnik Odsjeka za medijski dizajn Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica- informatorica u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice