Učenica Barbara Džendžo na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

21. studenoga 2013.

U petak, 15.11.2013. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma održala se završna svečanost te izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada sudionicima Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, a organizatori su Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice.
Ove je godine zadatak bio pročitati tri dnevnika: Pobuna Pauline P. Sanje Polak, Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu Damira Mađarića i Gregov dnevnik : Rodrick rastura Jeffa Kinneya.
Iz svake školske i gradske knjižnice izvlačila se po jedna osoba koja je na sva pitanja u kvizu točno odgovorila. U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica izvučena je Barbara Džendžo, učenica 3. razreda Osnovne škole „Antun Nemčić – Gostovinski“ koja je u pratnji svog oca otputovala u Zagreb na sajam knjiga Interliber i prisustvovala završnoj svečanosti zajedno s dvjestotinjak učenika iz cijele Hrvatske. Na završnoj svečanosti izvučeni su dobitnici glavne nagrade (tablet računalo), a kazalište Mala scena iz Zagreba odigralo je predstavu „Debela“ prema istoimenoj knjizi Silvije Šesto Stipaničić. Kako je Barbara posebno voljela čitati knjige o Paulini P. dolazak spisateljice Sanje Polak na svečanost ju je posebno razveselio.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice