U Sigecu i Hlebinama održani književni susreti sa Željkom Horvat-Vukelja

10. svibnja 2016.

U ponedjeljak 09.05.2016. u sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“ u područnim školama u Sigecu i Hlebinama gostovala je poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja koja je svojim pričokazima oduševila više od stotinu učenika nižih razreda i njihove učiteljice.

Nove autoričine priče su u Sigetec i Hlebine stigle sigurno spakirane u čarobnu ljubičastu torbu Violetu (a povremeno i Ljubicu Torbić!), pa su školarci slušali o zviždaljki koja je umislila da je sudac, o Zimulji Grizulji, o špagetu koji je postao dirigentski štapić, o ježiću Žinku koji nije želio ići u školu, o crvu koji je tražio stan preko oglasa, o pustolovinama knjige koja se uputila na ljetovanje, o vjetru Fijukalu koji je bacio šešir u blato pa se pokajao…Učenici su i sami sudjelovali u izvedbi pojedinih pričokaza, a posebno su se iskazali u poznavanju glazbene umjetnosti – kako instrumenata, tako i pjesama!

Željka Horvat-Vukelja autorica je brojnih dječjih priča i slikovnica, a posebno je poznata po svojim pričokazima koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć jednostavnih, ali maštovitih rekvizita. Njene izvedbe redovito oduševljavaju najmlađu publiku, pa ni gostovanje u Sigecu i Hlebinama nije bilo iznimka.

Bibliobus ponovo dovodi u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije u mjestima u kojima stajališta na jesen, u listopadu 2016.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice