U Mjesecu hrvatske knjige u Bibliobusu se čita digitalna slikovnica “Čarobnjak Gordon”

26. listopada 2018.

U  Mjesecu hrvatske knjige,  jedna od aktivnosti koje provodi Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica je čitanje digitalne slikovnice „Čarobnjak Gordon“. Spomenuta slikovnica odabrana je iz niza slikovnica koje su nastale u sklopu projekta „Princeza na kraju svijeta“ koji se provodi u sklopu programa Dječjeg odjela.

 „Čarobnjak Gordon“ druga je iz ciklusa nastalih slikovnica inspiriranih mitovima i legendama iz Podravine, a čitanjem iste vrtićarcima i nižim razredima osnovnih škola koje obilazi Bibliobusna služba, želi se djeci ukazati na mogućnost da i sami nešto slično osmisle i pokrenu. Isto tako, neki od njih još se nisu susreli s digitalnim oblikom slikovnice pa je svakako zanimljivo pratiti prve reakcije djece na takav oblik čitanja. Također, draga im je pomisao da i sami probaju osmisliti priču, likove i scenarij za neku svoju priču.

  Slikovnicu su do sada čitali osnovnoškolci iz Koprivničkog Ivanca, Kuzminca, Crnca i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Bregunica. Svima se sviđaju pustolovine simpatičnog  čarobnjaka i njegovog još simpatičnijeg prijatelja Mrakule.

Slikovnica „Čarobnjak Gordon“ dostupna je na poveznici: https://bit.ly/2PocTFG

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice