U Mjesecu hrvatske knjige Bibliobus posjetio COOR “Podravsko sunce” i Plavšinac

15. studenoga 2018.

Uz pojačane aktivnosti čitanja i pričanja priča u Bibliobusu, Bibliobusna služba koprivničke knjižnice tijekom Mjeseca hrvatske knjige posjetila je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici i područnu školu u Plavšincu.

U COOR – u „Podravsko sunce“ posjetila su nas četiri razredna odjela, njih ukupno četrdesetak, a zajedno sa svojim učiteljima i knjižničarkom Ivanom Đikić. Nekima je ovo bio prvi susret s pokretnom knjižnicom te su tom prilikom upoznali njezine posebnosti, važnost i namjenu. Svakom razredu čitale su se priče iz fonda Bibliobusa, a među njima su se našle priče „Dan kada sam se pretvorio u pticu“, „Nemoj otvoriti ovu knjigu, „Djedov otok“ i „Mala noćna mora“.

U područnoj školi u Plavšincu dočekalo nas je osam učenika nižih i viših razreda u pratnji učiteljice Višnjice Šestak i romskog pomoćnika Mladena Bogdanića, kojima smo tom prigodom obnovili knjige u njihovom kutku za čitanje. Poklonjene naslove za Plavšinac odabrale su knjižničarke Danijela Petrić i Petra Dravinski. Osim obnove knjiga, za učenike se u prostoru Bibliobusa upriličila čitaonica s pričom „Dan kada sam se pretvorio u pticu“ koja se od čitanja do čitanja pokazuje kao priča koju zbog svoje romantične tematike obožavaju učenici svih uzrasta.

Ovakvim posjetama proslavili smo Mjesec hrvatske knjige s onim učenicima koji nemaju priliku dolaziti u Bibliobus, ali i onima koji nemaju svoju školsku knjižnicu. Ponovni susreti Bibliobusne službe i naših suradnika i učenika iz Podravskog sunca i Plavšinca planiraju se iduće godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice