U koprivničkoj knjižnici predstavljena zbirka pjesama za djecu „Čemu služe stvari?“

7. ožujka 2014.

U srijedu, 5.3.2014. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica predstavljena je zbirka pjesama za djecu “Čemu služe stvari?” autorice Ivane Kranželić.
U programu su sudjelovala djeca dječjeg zbora „Tratinčica“ koja su pod vodstvom odgajateljica Gordane Škundrić i Ljiljane Popec pjesmom razveselila publiku i izvela recitaciju „Čemu služi…“ iznenadivši time Ivanu, nekadašnju djelatnicu njihovog vrtića. Ivana je sama istaknula kako ju je baš dugogodišnji rad s djecom najviše inspirirao za ovu zbirku dječje poezije. Pored toga, njena inspiracija proizašla je i iz ljubavi prema prirodi i sitnicama koje život čine ljepšim. Otkrili smo i tko je glavni lik s naslovnice zbirke. Radi se o njenom psu Panku kome je posvetila nekoliko šaljivih, ali i emotivnih stihova.
U predstavljanju je sudjelovala i Ivanina majka, književnica Božica Jelušić koja je održala kratko predavanje o važnosti dječje poezije. Ukazala je na važnost čitanja poezije djeci od najranije dobi. Ritmičnost u pjesmama za djecu uvelike utječe na razvoj djeteta, a u kasnijoj dobi i na razvoj kreativnog stvaralaštva, govorništva, komunikacije i razumijevanja sadržaja. Ivana je od najranije dobi živjela u poticajnom okruženju, ispunjenom pričama, pjesmama, ljubavi prema prirodi, a već u osnovnoškolskoj dobi stvarala je vlastite književne i likovne uratke za koje je bila i nagrađivana. Važnost očuvanja prirode i kulturne tradicije prenosi djeci kreativnim radionicama koje organizira Udruga „Terra Podraviana“ čija je osnivačica. Brojni posjetitelji imali su priliku čuti nekoliko pjesama iz zbirke, a na kraju je autorica izrazila zadovoljstvo pozitivnim reakcijama najvažnijih kritičara, djece, kojima je ova knjiga i namijenjena.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice