U koprivničkoj knjižnici predstavljena „Julikina kuharica iz Samobora“

20. lipnja 2017.

U utorak, 20.6.2017. u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica predstavljeno je novo izdanje nakladničke kuće „Meridijani“  namjenjeno djeci „Julikina kuharica iz Samobora“. U predstavljanju knjige sudjelovala je autorica Vlatka Lamot Lajšić, njena kćerka Karla Lajšić koja je sudjelovala u snimanjima za knjigu i urednica knjige i direktorica nakladničke kuće „Meridijani“ Petra Somek.

Autorica je osmislila priču u kojoj glavni likovi, djevojčica Julika i njezin pas Oskar, pronalaze staru bakinu kuharicu koja super miriše, sadrži stare recepte i savjete zašto je zdrava prehrana važna. Uz priču o Juliki, kuharica sadrži jednostavne, zdrave i ukusne recepte u čijoj pripremi mogu sudjelovati i djeca, dodatne savjete i ideje za pripremu, važna pravila kod pripreme hrane i nutricionističke savjete pravilne i uravnotežene prehrane. Djeca i roditelji dobili su preporuku što mogu pripremiti  kod kuće odmah nakon promocije knjige za koji su dobili i jedan čaroban sastojak. Radi se o ekološki uzgojenom luku iz Donje Dubrave – „Dobravskom ljuku“  koji je iznenadio sve posjetitelje. Na kraju promocije djeca iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ pod vodstvom odgajateljica Sonje Široki i Ljiljane Modić  izvela su program u kojem su pokazali što o zdravoj prehrani misle djeca.

Uravnotežena i zdrava prehrana ima značajan utjecaj na djetetov razvoj i napredak, a temelje za usvajanje zdravih navika treba uspostaviti u što ranijoj dobi. Ova kuharica nudi pregršt zdravih i ukusnih recepata u kojima će zasigurno uživati djeca i cijela obitelj.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice