U koprivničkoj knjižnici djeca izrađivale štapne lutke inspirirane najdražim godišnjim dobom i junacima, zaštitnicima prirode i klime

25. ožujka 2024.

Svjetski dan lutkarstva, 21.3., u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica obilježen je radionicom izrade lutaka. Radionica za zainteresirane učenike nižih razreda osnovnih škola organizirana je u suradnji s Hrvatskim centrom UNIMA, a voditeljica dvosatne radionice bila je Anamarija Šerbetar.

Polaznici radionice izrađivali su štapne plošne lutke na temu klime. Živahan uvodni razgovor o zadanoj temi obuhvaćao je raspravu o godišnjim dobima, o voljenim aktivnostima koje svako doba donosi sa sobom, prisjećanje na snijeg i sanjkanje, zapažanje promjena koje je donijelo proljeće te promišljanje o obostranom utjecaju između nas i klime.

Uvodni razgovor bio je inspiracija za stvaranje skica i priča lutaka. Sudionici su osmislili svoje likove, inspirirane najdražim godišnjim dobom ili pak junake zaštitnike prirode i klime. Lutke su zatim izrađivali od kartona kojeg su rezali, bojali i ukrašavali. Izrezane dijelove spajali su kako bi napravili pomične dijelove. Sastavljene lutke svojim su pokretima otvorile prostor za igru, istraživanje, zabavu i učenje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice