U KOPRIVNICI ODRŽANA 27. SKUPŠTINA DRUŠTVA KNJIŽNIČARA BILOGORE, PODRAVINE I KALNIČKOG PRIGORJA

16. svibnja 2009.

U Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» u Koprivnici u petak, 15. svibnja 2009., održana je 27. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Ovom prigodom svečano je obilježena i 30. obljetnica uspješnog djelovanja koprivničke Bibliobusne službe.
Kako su pokrovitelji skupa bili Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, svečanom otvorenju skupštine prisustvovali su gradonačelnik Zvonimir Mršić i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Vladimir Šadek te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić. Ispred Hrvatskog knjižničarskog društva skupu je prisustvovala Tamara Krajna, predsjednica Stručnog odbora HKD-a.

S područja tri županije koje pokriva ovo Društvo (Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske) skupštini se odazvalo sedamdesetak članova – knjižničra iz svih vrsta knjižnica – kojima je ovo bila prilika za stručno usavršavanje i za razmjenu iskustava, ali i za kolegijalno druženje.U stručnome dijelu skupa održano je nekoliko zanimljivih izlaganja i prezentacija. Predavači su bili dr. sc. Tatjana Aparac jelušć, Dragutin Katalenac, Ljiljana Vugrinec i Ilija Pejić te mr. Sc. Zorka Renić koja je predstavila dvije publikacije koje su upravo izašle u izdanju Društva: zbornik radova sa stručnog skupa «Iz povijesti naših knjižnica», održanog u Daruvaru 2007. godine te 11. broj stručnog časopisa Svezak, godišnjaka Društva.
Na skupštini su dodijeljena godišnja priznanja najuspješnijim knjižničarima koja su ove godine primili Danijela Petrić, Ivančica Gagro, Fanika Stehna, Nada Poturiček i Ilija Pejić, dok je Irena Kranjec izabrana za počasnog člana Društva.
Tijekom trajanja skupštine upriličeno je i razgledanje bibliobusa iz Koprivnice i Križevaca na Zrinskom trgu ispred Knjižnice dok je u izlozima knjižnica postavljena izložba u čast ove velike obljetnice koprivničke pokretne knjižnice.
Skupština je bila prilika i za službeni oproštaj knjižničara s kolegom Josipom Blažekom, knjižničarem i nekadašnjim ravnateljem Knjižnice i čitaonice «Fran Galović», koji odlazi u mirovinu, a svoj staž u knjižnici započeo je upravo u bibliobusu prije 30 godina.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice