U Koprivnici održan susret s književnikom za djecu Hrvojem Kovačevićem

28. listopada 2014.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2014. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizirala je književni susret s Hrvojem Kovačevićem. Susret je održan 27.10.2014. godine u suradnji s izdavačkom kućom „Školska knjiga“ u kinu „Velebit“.

Susretu je prisustvovalo dvjestotinjak učenika četvrtih razreda triju koprivničkih osnovnih škola: Antun Nemčić Gostovinski, Đuro Ester i Braća Radić. U prvom djelu programa autor je djeci pričao o svom životu, orijentirajući se na književni opus. Hrvoje Kovačević diplomirani je arhitekt te nagrađivani karikaturist i književnik. Iako piše i djela za odrasle, autor je zapažen po romanima namijenjenima djeci. Zasigurno najpoznatiji romani su oni koji u svom naslovu imaju riječ „tajna“, a obično su mistična, pustolovna, pa čak i pomalo strašna sadržaja. Književnik Kovačević napomenuo je da je većina ovih romana napisana prema vlastitim iskustvima ili iskustvima poznanika koja su prerađena i proširena. Neki od najpoznatijih romana su: „Tajna ribljeg oka“, „Tajna mačje šape“, „Tajna crne kutije“, „Tajna Stubičkih Toplica“ i sl. U drugom djelu programa učenici su autoru mogli postavljati pitanja. Zanimalo ih je gdje autor pronalazi inspiraciju, koliko mu je vremena potrebno da napiše roman, zašto se odlučio za karijeru pisca i sl. Autor je s radošću odgovarao na njihova pitanja, a djeca su odgovore slušala sa zanimanjem.

Na kraju programa, Hrvoje Kovačević djeci je otkrio da će 11.11. ove godine na Interliberu biti predstavljen njegov novi roman pod nazivom „Tajna ljetnog kampa i druge priče“. Djeca s nestrpljenjem čekaju dolazak romana u zbirku Dječjeg odjela Knjižnice, kako bi mogla uživati u čitanju novog ostvarenja jednog od omiljenih dječjih autora. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice