U Koprivnici će se održati radionica “ČITANJE OD MALIH NOGU” za knjižničare Sjeverozapadne Hrvatske

4. lipnja 2014.

U suradnji Goethe Instituta iz Zagreba i Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u Koprivnici će se održati radionica Čitanje od malih nogu, namijenjena knjižničarima osnovnih škola i narodnih knjižnica koji rade s djecom do 13 godina, i to s područja Sjeverozapadne Hrvatske – tj. Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Međimurske županije.
Radionica je dvodnevna i održat će se 30.6. i 1.7.2014. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica.
Voditeljica radionice bit će Ute Hachmann, ravnateljica Gradske knjižnice u Brilonu u Njemačkoj. Ona će govoriti o poticanju čitanja u dječjoj dobi i o istovremenom utjecaju suvremenih medija na razvoj djeteta te u vezi s time o važnosti poticanja čitanja. Također će predstaviti uspješne koncepcije poticanja čitanja za djecu do 13 godina iz svoje knjižnice i isprobati ih sa sudionicima radionice te ih potaknuti na njihovu primjenu u praksi i izradu vlastitih koncepcija.
Kako je broj sudionika ograničen, polaznici će prema pristiglim prijavama biti odabrani u suradnji s voditeljima županijskih matičnih službi za narodne i školske knjižnice u navedenim županijama.
U svojoj prijavi za sudjelovanje na radionici svaki potencijalni polaznik treba navesti svoja dosadašnja iskustva u provođenju programa za poticanje čitanje te sve ostale reference za koje smatra da mogu poslužiti kao preporuka da baš on /ona bude odabran/a za sudjelovanje u radionici. Također, od polaznika radionice očekuje se da u svojim knjižnicama dalje primjenjuju stečena znanja i iskustva te da ih šire dalje, drugim kolegama i drugim knjižnicama.
Prijave za sudjelovanje u radionici primaju se zaključno do 10. lipnja 2014. na e-mail adresu lj.vugrinec@gmail.com

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice