U Knjižnici prezentiran Commenius projekt „How big is your foot?“

5. svibnja 2012.

U četvrtak, 3. svibnja 2012. godine u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica učenici OŠ „Blaž Mađer“ iz Novigrada Podravskog predstavili su koprivničkim osnovnoškolcima projekt „How big is your foot?“. Radi se o europskom projektu koji se provodi od 2010. godine pa sve do danas, a koordinatorica projekta je Mirjana Mihalec, prof. engleskog jezika u OŠ „Blaž Mađer“.
Projekt je prihvaćen na natječaju za Comenius multilateralna partnerstva Agencije za mobilnost i programe EU, a učenici iz Novigrada Podravskog provode ga u partnerstvu sa sedam europskih škola iz Portugala, Irske, Estonije, Engleske, Norveške, Turske i Hrvatske. U predstavljanju projekta sudjelovale su učenice 7. razreda: Elena Jakopović, Mateja Jezerčić i Ana Kamber te učenici 8. razreda: Ivana Šestak, Leon Jakopović, Martha Koržinek, Mihael Ruk, Mia Krnjak, Sonja Marković, Davor Ćosić, Anamarija Bagarić, Lara Kovač i Andrea Cirkvenec. Budući da se radi o ekološkom projektu učenici su predstavili aktivnosti i radionice koje su provodili u školi u cilju upoznavanja s ekološkim problemima te na koji način djelovati da bi se ekološki problemi smanjili. Nadalje, predstavili su svoja iskustva s putovanja u zemlje partnere projekta, a koordinatorica projekta, Mirjana Mihalec prisutnim knjižničarima i nastavnicima iznijela je svoja iskustva u prijavljivanju projekta. Pored učenika 7. i 8. razreda koprivničkih osnovnih škola, gošća je bila i Comenius asistentica Nea Viljakainen iz Finske.

Spomenimo još da je predstavljanje projekta provedeno u okviru programa „Mladi za mlade“ kojeg povodom Europskog tjedna organizira Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji sa Županijskim savjetom za europske integracije Koprivničko-križevačke županije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice