U Knjižnici održana radionica za mlade “Božić u Hogwartsu”

14. prosinca 2021.

Blagdanskom radionicom “Božić u Hogwartsu”, održanom u subotu, 11. prosinca 2021., za ovu  godinu priveden je kraju novi ciklus programa za mlade u našoj knjižnici, pokrenut početkom 2021., “Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu”. Vrijeme je i ovaj put prebrzo prošlo, u zajedničkom druženju knjižničara i sudionika radionice, uz mnoštvo kreativnih aktivnosti te magičnu i veselu atmosferu kakva obično vlada kad se u knjižnici okupe ljubitelji čitanja i Harryja Pottera.

Zbog epidemioloških mjera koje i dalje ograničavaju broj osoba koliko ih smije boraviti u prostoru knjižnice, radionica je održana u 2 termina, s ukupno 18 polaznika. Sudionici su, već tradicionalno, rješavali kviz s tematikom iz serijala o Harry Potteru, a u kreativnom dijelu radionice, uz mentorstvo voditelja, izradili su 4 vrste unikatnih ukrasa za bor s motivima iz svijeta Harryja Pottera: zlatne zvrčke od stiropornih kuglica i papira, mape za haranje, zastavice domova u Hogwartsu i ukrasne vunene kapice u blagdanskim bojama. Kao zahvalu za sudjelovanje u programu, ovom prilikom polaznici su primili i posebne male darove – ukrase za bor s motivom Harryja Pottera ispisane na knjižničnom 3D printeru. Uz knjižničarke Valentinu Mikec i Anu Škvarić koje su sudjelovale u pripremi programa te Ljiljanu Vugrinec kao voditeljicu radionice, u izvedbi svih aktivnosti, kao vrijedne pomagačice, nezamjenjive su bile i knjižnične volonterke, Marija Vugrinec i Blanka Bunić.

Sumirajući rezultate cijelog ovogodišnjeg ciklusa programa za mlade „Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu“, recimo da je tijekom godine održano ukupno 11 susreta na 7 tema, s ukupno 127 posjeta djece i mladih, većinom uzrasta od 11 do 19 godina. Uz likove i priče iz svijeta Harryja Pottera, tijekom godine, polaznici su se natjecali u kvizovima znanja, slikali i crtali, sadili ljekovite biljke, učili o informacijskim izvorima, online grafičkim alatima i korištenju 3D tehnologije, kreativno se izražavali… i što je najvažnije, izvrsno se zabavljali i družili s vršnjacima u knjižnici, maštali, igrali se i veselili čitanju i knjigama koje su ih, zapravo, sve skupa povezale i zbližile. Iskazani interes mladih za ovakve sadržaje velika je motivacija knjižničarima da nastave sa sličnim programima i u sljedećoj godini, kako bi mladim čitateljima i korisnicima knjižnice i dalje pružali mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i druženja s vršnjacima uz zabavne i poučne sadržaje, u ugodnom i sigurnom okruženju knjižnice te ih tako poticali i da (još) više čitaju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice