U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA ODRŽAN SUSRET S NAJČITATELJIMA U 2012. GODINI

10. prosinca 2012.

Više od četrdeset nazočnih gostiju ispunilo je u subotu, 8. prosinca 2012. do zadnjeg mjesta Čitaonicu tiska koprivničke Knjižnice kako bi prisustvovalo 10. jubilarnom susretu s najčitateljima tiskanih i zvučnih knjiga u 2012. godini.
Slične susrete Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizira još od 2002. krajem svake godine kako bi nagradila korisnike Dječjeg odjela i Odjela za odrasle koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga. Suradnik u ovom programu Knjižnice je i ove godine bila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, a po prvi puta i Osnovna škola „Braće Radić“ Koprivnica te tamburaški sastav „Harme“ koji su zaslužni što je cijela svečanost obogaćena lijepim i sadržajnim kulturno-umjetničkim programom.
Priznanja i nagrade primili su najčitatelji Dječjeg odjela i to u kategoriji djeca rane dobi do tri godine s obitelji priznanje je dobila obitelj Ferčec i mali Petar s pročitanih 118 knjiga, u kategoriji djeca predškolske dobi Sara Pavlović, 132 knjige i Jan Horčička, 127 knjiga. Nadalje, u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, priznanja su primili Hana Živko (108 knjiga), Teo Čokonaj (106 knjiga) i Lovro Relja (102 knjige). U kategoriji mladi do 15 godina najčitateljica je Maja Gregor s pročitanih 86 knjiga. U kategoriji zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne priznanja su primili Ivana Lovasić (91 tiskana i zvučna knjiga), Marko Petrić (9 zvučnih knjiga) i Martina Hunjadi (4 zvučne knjige).
Najčitatelji tiskanih knjiga Odjela za odrasle u kategoriji učenici srednje škole: Hojski Valentina (115 knjiga), studenti: Posavec Ivana (93 knjige), umirovljenici: Kovač Ljubica (272 knjige), Šumiga Vesna (251 knjiga), Težak Senka (200 knjiga) i Mačijevski Koviljka (151 knjiga) te u kategoriji ostali odrasli korisnici: Dragosavljević Mira (215 knjiga), Hudika Tomislav (187 knjiga), Aleksa Miroslav (157 knjiga) i Lukačić Krešo (177 knjiga). Najčitatelji zvučnih knjiga u Odjelu za odrasle u 2012. Godini su: Marinković Željko (189 zvučnih knjiga), Fijačko Ban Marija (113 zvučnih knjiga) i Jurić Tomo (62 zvučne knjige).
U umjetničkom dijelu programa, pored tamburaškog sastava „Harme“, sudjelovali su učenici 3.d razreda s recitacijama: Luka Županić, Luka Jakopec, Filip Palčić, Jakov Jug i Patricija Mihoci te učenici 3.c razreda s recitacijom i božićnom pjesmom: Tim Pavić i Marta Mesarić Patrik Sambol i Nina Fabijanović, a pripremile su ih učiteljice Sanja Kovačić i Vesna Mlinarić.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice