U Kampusu uskoro spremište knjiga i garaža za Bibliobus

10. studenoga 2011.

Ekipa knjižničara Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica predvođena ravnateljicom, Dijanom Sabolović-Krajina obišla je, zajedno s direktoricom Gradskog poduzeća Kampus Marijom Potroškom i predstavnicima izvođača radova, novouređeni prostor u Kampusu kamo će se uskoro preseliti dio knjižne građe iz podrumskog knjižničnog spremišta u zgradi Knjižnice na Zrinskom trgu 6.

Ekskluzivne fotografije novog prostora pogledajte ovdje: http://bit.ly/sZaXgq

U Kampusu je za potrebe smještaja knjižnične građe i druge potrebe Knjižnice osigurano ukupno oko 400 m2 prostora, od čega se u ovom trenutku uređuje jedna prostorija, tj. otprilike polovica ukupne kvadrature. Izvedeni su svi potrebni radovi kako bi se prostor prilagodio knjižničnim potrebama te će idućih dana biti montirane police za knjige, a potom će knjižničari preseliti u Kampus oko 15.000 svezaka knjiga koje se sada nalaze u knjižnom spremištu zgrade Knjižnice na Zrinskom trgu. Time će se osloboditi prostor za odlaganje u podrumsko spremište nove količine knjiga s (pre)natrpanih polica u posudbenim odjelima Knjižnice.

Sredstva za uređenje prostora knjižničnog spremišta u Kampusu osigurao je Grad Koprivnica, a za nabavu potrebne opreme Ministarstvo kulture koje sudjeluje s 100.000 kuna.

Prilikom obilaska novog prostora spremišta, knjižničari su zajedno s domaćinima, predstavnicima Gradskog poduzeća Kampus, razgledali još jedan prostor – bivšu garažu koja odgovara potrebama smještaja bibliobusa Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica. Grad Koprivnica odobrio je korištenje ovog prostora u svrhu garažiranja bibliobusa, tako da će koprivnička pokretna knjižnica po prvi put u svojoj 32 godine dugoj povijesti dobiti “krov nad glavom”! Garaža će značajno pridonijeti zaštiti vozila od klimatskih nepogoda, a time i produženju vijeka trajanja bibliobusnog vozila.

Podsjetimo, stari bibliobus koji je korišten od 1979. do 2003. cijeli svoj vijek bio je u neradno vrijeme parkiran pod vedrim nebom. Ista je situacija i s novim vozilom, nabavljenim 2004., koje danas uz stajališta na području 15 općina širom Koprivničko-križevačke županije obilazi i 7 gradskih stajališta (Reka, Vinica, Starigrad, Draganovec, Jagnjedovac, Bakovčice, Dom za starije i nemoćne), a koji je trenutno garažiran u čuvanom, ali otvorenom prostoru uz zgradu koprivničke Gimnazije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice