U GRADSKOM PARKU ODRŽANA PRVA LJETNA TRŽNICA KNJIGA 2015.

1. srpnja 2015.

U subotu, 27. lipnja 2015., održana je u koprivničkom gradskom parku prva ovogodišnja Ljetna tržnica knjiga u organizaciji Knjižnice i čitaonice «Fran Galović». Prema očekivanjima, za ponudu knjiga, časopisa i druge građe na štandovima i ovoga se puta zanimao veliki broj Koprivničanaca koji su se protekle subote našli u središtu grada. 

Na prvoj ovogodišnjoj Tržnici, osim same Knjižnice koja je tradicionalno, po vrlo povoljnim cijenama, ponudila  na prodaju svoju otpisanu građu, sudjelovala je i Knjižara Šareni dućan te dvadeset i troje građana s najrazličitijim naslovima  iz svojih osobnih zbirki –  knjigama, slikovnicama, stripovima, gramofonskim pločama … 

Neobavezna šetnja uz štandove i zavirivanje među hrpe naslaganih knjiga, za redovite posjetitelje Ljetne tržnice i nakon devetnaest godina održavanja ove manifestacije još uvijek, čini se, ima posebnu draž. Ispod prašnjavih i pohabanih svezaka često «izroni» kakav naslov koji nam izmami osmijeh na lice, jer nas, možda, podsjeti na djetinjstvo i davno pročitanu lektiru!? Nađe se tu i zanimljivih slikovnica za djecu, poneki rječnik, priručnik, ili roman kojeg se već dugo spremamo pročitati. Čak i ako ništa ne kupite, dobar je osjećaj makar samo i razgledati, a ako uspijete kući ponijeti neku knjigu koju ste odavno željeli imati, kupljenu k tomu ispod svake cijene, zadovoljstvo je još i veće! 

Ljetne tržnice knjiga u parku ponovo će se organizirati krajem srpnja i krajem kolovoza, točnije, zadnje subote u srpnju, 25.7.2015. te još jednom, ponovo u subotu, 22.8.2015. Prijave za sudjelovanje u prodaji knjiga na štandovima primat će se u Knjižnici neposredno prije održavanja Tržnica, a obavijest o tome bit će dostupna zainteresiranim građanima na vrijeme. U međuvremenu,  dio otpisanih naslova i viškova iz fonda Knjižnice moći će se razgledati i kupiti već od početka srpnja pa sve do kraja ljeta svakog radnog dana na štandovima ispred Knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice